Нападение срещу палестинския президент Махмуд Абас бе извършено, като въоръжени

...
Нападение срещу палестинския президент Махмуд Абас бе извършено, като въоръжени
Коментари Харесай

Атакуваха кортежа на палестинския президент Махмуд Абас ВИДЕО

Нападение против палестинския президент Махмуд Абас бе осъществено, като въоръжени нападнаха конвоя му. Един от охранителите му е умрял. Няма данни дали и самият Абас не е ранен.

Групировката " Синовете на Абу Джандал " към този момент пое отговорност за нападението, написа The Sun. Смята се, че групировката била проведена от палестинската работа за сигурност на Западния бряг.

Кадри, за които се допуска, че са от нападението против конвоя, се появиха в интернет. На тях се вижда по какъв начин един телохранител пада погубен, до момента в който останалите охранители не престават да стрелят против нападателите.

Смята се, че това евентуално е бил атентат за ликвидиране на палестинския президент, оповестява турският вестник " Тюркие ".

❗️ Palestinian Prime Minister Mahmoud Abbas`s convoy attacked, one guard known dead - Yeni Safak

A video of the alleged attack is circulating online. Whether Abbas himself was injured was not specified. A group called the " Sons of Abu Jandal’ " claimed responsibility for the…
— NEXTA (@nexta_tv)
" Няма време за празнословие, когато има всеобщи убийства в линията Газа ", се споделя в изказването на " Синовете на Абу Джандал " след нападението.

" Няма време за доста думи, когато се пролива кръв в Газа. Няма време за доста думи в миг, когато нашите деца и нашите дами са убивани. Няма време за доста думи, когато младите биват убивани на Западния бряг. Обявяваме, че от през днешния ден палестинското управление е изправено пред историческата отговорност да се опълчи на незаконната (израелска) окупация. "

" Брат Абу Мазен (Махмуд Абас) разполага с 24 часа, с цел да изготви ясна позиция, като разгласи цялостна борба с окупацията, употребявайки всички средства и да осъди изказванията на нарушителя Блинкен. "

Само два дни преди засадата Абас се срещна с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен при изненадващо посещаване, след като Блинкън сподели, че " на някакъв стадий ще е най-разумно една съживена и ефикасна палестинска власт да поеме ръководството на линията Газа, като носи в последна сметка отговорност за сигурността " в анклава.

Палестинският президент Абас споделя, че предлагането на Блинкън може да бъде осъществено единствено с двудържавно решение на израелско-палестинския спор. Повечето членове на настоящето израелско държавно управление отхвърлят сходен вид, защото виждат в него опасност за еврейската страна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР