Нападатеялт на Ливърпул - Мохамед Салах не е постигнал абсолютно

...
Нападатеялт на Ливърпул - Мохамед Салах не е постигнал абсолютно
Коментари Харесай

Мохамед Салах не е постигнал абсолютно нищо с Египет, смята бившият селекционер на страната

Нападатеялт на Ливърпул - Мохамед Салах не е постигнал безусловно нищо с националния тим на Египет и би трябвало да се старае повече, когато играе интернационалните мачове, твърди някогашният селекционер на страната Хасан Шехата, представен от ДПА.

Салах приключи сезона за мърсисайдци с 31 попадения и 15 асистенции, печелейки две купи и наградите за най-хубав футболист във Висшата лига и водещ изпълнител паралелно до Хюн Мин Сон от Тотнъм. Той обаче претърпя доста разочарования с Египет, откакто тимът загуби против Сенегал във финала на Купата на африканските народи и още веднъж против този противник в плейофите за присъединяване на Световното състезание.

Разочароващите резултати бяха подложени на критика от Шехата, който води Египет в интервал от седем години и завоюва три пъти Купата на африканците народи през 2006, 2008 и 2010.
 Суарес: Не ни сравнявайте с Нунес, той е специфичен
Суарес: Не ни сравнявайте с Нунес, той е специфичен

" Не би трябвало да се съпоставя с никого "

" Салах е една от най-големите звезди в света, а съгласно головете и премиите му той даже може да бъде определян като най-хубавият футболист. Съжалявам обаче да го кажа, само че той не направи нищо с националния тим. Постиженията му трябваше да са доста по-големи и считам, че той би трябвало да се старае повече. Истина е обаче, че разликата сред съотборниците му в Ливърпул и Египет е голяма. Той не избира състава, само че би трябвало да приказва с федерацията по този въпрос ", сподели Шехата.

В отговор на това някогашният състезателен министър Халед Абдел Азиз сподели, че Салах е дипломат на Египет по света и сплотяваща фигура за народа.

" Мохамед Салах бе един от хората, които изиграха най-важна роля за нормализирането на живота в страната след революцията на 30 юни 2013. Той е световен дипломат на Египет в сложен политически интервал и футболист, който изведе националния тим до класиране на международно състезание след 28-годишна пауза ", написа той в Туитър до фотография, на която театралничи с нападателя.

" Въпреки спирането на шампионата (след насилието и смъртните случаи на стадион през 2015) и разделянето на две групи, Салах изведе Египет до финала на Купата на африканските народи през 2017. Преди това тимът не се класира въобще за шампионата три следващи пъти ".
 Бивш треньор на Садио Мане: Той обича играта, любува й се на всяка секунда на терена
Бивш треньор на Садио Мане: Той обича играта, любува й се на всяка секунда на терена

В допълнение към невероятните самостоятелни умения, той е и екипен състезател, разяснява Роджър Шмид
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР