Нападателят на Тотнъм Хари Кейн се съгласи да премине в

...
Нападателят на Тотнъм Хари Кейн се съгласи да премине в
Коментари Харесай

Хари Кейн отива в Байерн М с рекорден трансфер в историята на Бундеслигата

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн се съгласи да премине в немския първенец Байерн Мюнхен, откакто двата клуба реализираха авансово съглашение за неговия трансфер, оповестява немският вестник Bild.

Ако се реализира, прехвърлянето на Кейн ще бъде най-скъпият в историята на Бундеслигата с предстояща сума от към 100 милиона евро.

Съобщава се, че британският клуб и Байерн са се споразумели за прехвърлянето в четвъртък, само че са се нуждаели от единодушието на Кейн, който има още една година от контракта си с Тотнъм.

Вестник Bild, без да цитира източник, написа, че играчът се е съгласил на договорката късно нощес и се чака да подпише четиригодишен контракт с Байерн.

Баварците, които завоюваха лигата за рекорден 11-и следващ път предишния сезон, обезверено желаеха да привлекат Кейн, защото се стремят да усилят силата на офанзивата си и да се борят още веднъж за купата в Шампионската лига.

Кейн се причисли към академията на Тотнъм на 11-годишна възраст, преди да направи дебюта си при старшата възраст през 2011 година Той прекара по-голямата част от кариерата си в клуба от северен Лондон, само че имаше интервали чартърен в Лейтън Ориент, Милуол, Норич Сити и Лестър Сити.

Кейн означи рекордните за клуба 280 гола в над 430 мача във всички шампионати и 58 пъти за страната си в 84 мача, което го прави техен водещ стрелец за всички времена.

Той е и вторият най-резултатен голмайстор на Висшата лига за всички времена с 213 гола - с 47 зад Алън Шиърър.

Треньорът на Байерн Томас Тухел ще даде конференция по-късно през днешния ден преди началото на сезона в събота с мача за Суперкупата на Германия против Република България Лайпциг. Бундеслигата стартира идната седмица с мача Байерн - Вердер Бремен на 18 август.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР