Какви са последните новини около сагата с трансфера на Мбапе и какво следва?

...
Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е обявен за
Коментари Харесай

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е обявен за продан, което постави началото на трансферна сага около френската футболна звезда.

В понеделник бе съобщено, че клубът от Саудитска Арабия Ал-Хилал е подал рекордна оферта за нападателя в размер на 332 млн.

Как 24-годишният капитан на националния отбор се оказа на ръба да стане най-добре платеният играч в света?

Дали ще се присъедини към сънародниците си Карим Бензема и Н'Голо Канте в Саудитската професионална лига, или такива като Реал Мадрид или Челси ще го убедят да остане в Европа?

Монако в ПСЖ: ражда се звезда

През 2016 г. 17-годишният Мбапе подписва първия си професионален договор за френския отбор Монако от Лига 1.

Първият му сезон е безпрецедентен успех - Монако оглавява Лига 1 и достига до полуфиналите на Шампионската лига, като по пътя си отстранява Манчестър Сити и Борусия Дортмунд.

Представянето му през този сезон му осигурява преминаване през лятото на 2017 г. в ПСЖ, където печели вътрешния требъл още през първия си сезон.

Световен шампион на 19 години

Мбапе е част от отбора на Франция, който печели Световната купа през 2018 г. Той стана вторият тийнейджър след Пеле, който вкарва гол на финала на Световната купа.

С четири гола в турнира той получи наградата за най-добър млад играч на Световното първенство по футбол.

Четири години по-късно той спечели Златната обувка на първенството в Катар 2022. Мбапе вкара хеттрик на финала, но за малко не получи още един медал за победител, тъй като Франция загуби от Аржентина с дузпи.

ПСЖ е готов да продаде Мбапе

От преминаването си в ПСЖ Мбапе постоянно чупи клубни рекорди, включително стана най-добрият голмайстор на ПСЖ за всички времена през 2023 г.

Той също така вдигна пет титли в Лига 1 и достигна до финала на Шампионската лига през сезон 2019-2020 г.

Мбапе е в последната година от договора си и ПСЖ вече го обяви за продажба. Той беше оставен извън състава на клуба за предсезонното турне в Япония и Южна Корея.

Президентът на клуба Насер ал-Хелаифи заяви: "Не съм съгласен с това: "Ако Килиан иска да остане, ние искаме той да остане. Но той трябва да подпише нов договор. Не искаме да загубим най-добрия играч в света безплатно. Не можем да направим това."

Колко вероятен е трансферът в Саудитска Арабия?"

Никой не може да пренебрегне саудитската оферта от 332 млн. долара, но много футболни коментатори се питат дали Мбапе ще иска подобен трансфер в разгара на кариерата си.

Такава е решимостта на Ал-Хилал да осъществи сделката, че те са готови да платят 221 долара.5 млн. долара за престой в рамките на един сезон.

Кристиано Роналдо, най-високоплатеният спортист в света, според информацията печели над 215 млн. долара с Ал Наср.

Има сведения, че сделката на Мбапе може да възлиза на 775 млн. долара годишно с търговски споразумения и имиджови права в допълнение към заплатата му.

Споменава се, че ПСЖ ще приеме офертата на Ал-Хилал, но все още не са проведени никакви преговори между Ал-Хилал и Мбапе.

Реал Мадрид, Челси - кой друг се интересува?

Не липсват ухажори за младия нападател.

Реал Мадрид отдавна е свързван с нападателя и миналата година бе съобщено, че той е близо до присъединяване към испанските гиганти. Той обаче отхвърли съобщенията, че ще се присъедини към тях това лято, като "лъжи".

Клубът от Западен Лондон Челси също е свързван с Мбапе, но при натиск от страна на Sky Sports мениджърът Маурисио Почетино отказа да се впусне в спекулации, като определи ситуацията на нападателя в ПСЖ като "деликатна".

Почетино преди това е тренирал Мбапе в ПСЖ.

Почетино е бил треньор на Мбапе в ПСЖ.

Смята се, че Манчестър Юнайтед се интересува от Мбапе, но треньорът Ерик тен Хаг наскоро отхвърли въпросите за потенциален трансфер.

Френският вестник L'Equipe неотдавна съобщи, че ПСЖ ще проведе разговори с Барселона, но по-късно испанският спортен вестник Marca потвърди, че закъсалият с парите каталунски отбор е отрекъл да се провеждат каквито и да било преговори.

Съобщава се също, че интерес към Мбапе проявяват Тотнъм и Интер Милано.

Източник: "БГНЕС Al Jazeera
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР