Нападателят на Пари Сен Жермен и Аржентина Лионел Меси получи

...
Нападателят на Пари Сен Жермен и Аржентина Лионел Меси получи
Коментари Харесай

Меси грабна и статуетката Лауреус

Нападателят на Пари Сен Жермен и Аржентина Лионел Меси получи още едно влиятелно отличие за страхотното си показване през предходната година. Той бе отличен с наградата " Лауреус " за състезател №1 в света на гала в Монте Карло.

Негови подгласници станаха съотборникът му във френския тим Килиан Мбапе и испанският тенисист Рафаел Надал, а откакто Аржентина бе определен за Отбор на годината, Меси се трансформира в първия състезател в историята, който печели двете статуетки в една година. Той е и единственият футболист, повторен победител в класацията, откакто завоюва и през 2020-а.

" За мен е чест да споделя тази премия с други лауреати. Винаги е хубаво да те отличат, само че футболът е екипен спорт и тази година сбъднах най-голямата си фантазия: да печеля международното състезание с националния си тим. Получих доста наслада от това, че играх за Барселона и изживях доста тъжни моменти с националния тим. Щастлив съм, че успяхме да преодолеем всички трудности по пътя ", сподели Меси, представен от RMC.

При дамите оценката отиде при лекоатлетката от Ямайка Шели-Ан Фрейзър-Прайс.

Наградата за завръщане на година отиде при Кристиан Ериксен. Катрин Дебрунер е №1 при спортистите с увреждания на годината.

Испанската тенис сензация Карлос Алкарас пък бе избран за най-проспериращ през миналата годината.

Наградата " Лауреус " е учредена през 1999 година Най-отличаваният състезател с наградата е швейцарският тенисист Роджър Федерер, който го е печелил пет пъти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР