Нападателят на МиланЗлатан Ибрахимович даде обширно интервю пред “Гадзета дело

...
Нападателят на МиланЗлатан Ибрахимович даде обширно интервю пред “Гадзета дело
Коментари Харесай

Ибрахимович: Дори Леао не осъзнава колко е силен, той може да стане плашещ

Нападателят на МиланЗлатан Ибрахимович даде обстойно изявление пред “Гадзета дело спорт ” и “Скай Спорт Италия ”. В него той приказва за възобновяване си, смяната в настройката си, персоналните и отборни упоритости, водача Оливие Жиру и младата звезда Рафаел Леао.

“Добре съм и се усъвършенствам ден след ден. Следвам протокола, който сме изготвили. На Милан им липсва Ибра, само че противоположното също е правилно: на Ибра му липсва Милан. Отвън не е същото: близо съм до тима във връзка с мотивация, отговорност и напрежение. Преживявам мача с адреналин, само че към момента съм привикнал да бъда на терена. Няма открит график за завръщането ми. Аз съм специалист в мениджмънта на травми. Ще сгреша, в случай че си слага съответна дата. Ако зависеше от желанието, щях да бъда титуляр още през първата част от сезона. Но към този момент не мисля по този начин. Ще играя, когато съм подготвен. Не мога да бъда на терена единствено тъй като името ми е Ибрахимович и може би да прекарам мача във ходене. В подобен случай по-добре да бъда на пейката или на трибуните. Разбира се, че съм сигурен в това. Вече нямам егото отпреди 10 години. Сега съм по-различен, по-зрял и по-отговорен. На разположение съм на по-младите играчи и на треньора, той взема решение. Вече не мисля, че мога да върша всичко самичък. Уважавам всеки избор, даже и той да не ме облагодетелства.

Не се отхвърлих след Скудетото, тъй като към момента чувствам адреналина, страстта на публиката, мириса на терена. Също по този начин тъй като не съм удовлетворен, постоянно желая повече. Така че се усещам жив. Избрах да се оперирам освен с цел да продължа да играя, само че и с цел да се усещам добре. В предходните шест месеца аз много страдах в безмълвие. Не желаех да приказвам за това, с цел да не импортирам негативизъм в тима. Сега се целя във всичко. Щом съм тук, значи имам вяра в това. Серия " А ", Купата и Суперкупата на Италия, Шампионската лига: желаеме всичко. Отказът от една цел значи да загубиш всички тях. Нашият нрав към този момент не е подобен. Аз нямам фантазии, а единствено цели. Нека оставим фантазиите за останалите. Всичко е допустимо, футболът те учи на това. Случват се неща, които не си очаквал. Погледнете Мароко на Мондиала.  Всъщност не, Златан беше споделил, че Мароко са мощни и че Софиан Амрабат е много добър. Милан са доста, доста мощен колектив. Други тимове, видяхме го против Челси, евентуално имат по-големи характерности и несъмнено повече опит. Нашата мощ е колективът. Вярваме в това и работим върху него. Ние сме по-зрели и по-осъзнати, като имаме повече играчи, които в този момент могат да създадат разликата. Тези, които бяха в отбора предходната година, знаят какво е нужно за печеленето.

В момента сме на второ място, само че единствено за момента. Наполи са мощни, Хвича Кварацхелия ме впечатли най-вече. Но Ювентус също се завръщат, а Интер са в битката. Ние обаче също сме тук. Освен това тази година е характерна със зимната пауза и Световното състезание по средата на сезона, който ще бъде по-условен и с по-малко качество. От дългия ми опит със спечелването на Скудетото знам, че втората част на сезона постоянно е по-решаваща. Първият ми ден назад в тима през януари 2020-а беше изцяло друг. Отборът не изглеждаше като подобен, който има упоритост за Скудетото или че е подготвен да направи това, което реализира. Сега в отбора са гладни, с готовност и дух за всеотдайност. Целта е една: успеха. Преди имаше доста характерности, а в този момент има колектив. Стефано Пиоли беше доста добър в това да накара всички да го следват. Идеите му се оказаха сполучливи, а работата му правдоподобна и безапелационна. Надявам се да бъда на терена против Интер за Суперкупата, само че кой знае. Няма какво да кажа за Ромелу Лукаку. Да е здрав и дано бъде там. Същото поисквам и на себе си. За останалото мисля за себе си, а не за останалите, тях би трябвало да ги е боязън. Не ме интересува върха за най-възрастен голмайстор в Шампионската лига. Вълнувам се единствено от това да въвеждам.

Жиру в никакъв случай няма да го признае, само че аз съм неговият кумир. Той е страховит и е основен за нас. Оливие беше много значим за нас предходната година, когато ме нямаше, а в този момент още веднъж е решителен. Както се оправя добре за Милан, по този начин го прави и за Франция. Той е приказен, сериозен и грациозен човек, отличен експерт. Още един човек, който има ясни цели. Той знае, че към момента може да бъде решителен, и продължава. Ако не беше толкоз уверен, щеше да се отдръпне. Разбира се, че бих посъветвал Леао да остане в Милан. Това е подобаващото място за него. Само проследете неговото развиване. Когато дойде, той беше надалеч от решаващия състезател, какъвто е в този момент. Тук той е много значим за нас, дали ще бъде толкоз значим другаде? Би му се наложило да стартира всичко изначало и не можеш да си сигурен, че си подготвен незабавно. В Милан той има самочувствие, пространство и независимост. Нещо, което не се приема за даденост в различен клуб. Това зависи от самия теб. Можете да видите, че е благополучен. Сега той се смее още преди да е вкарал.

Той е индивидът, който най-вече израсна. Тео Ернандес също много се усъвършенства, а Шарле де Кетеларе е мощен, само че е нужно самообладание. Но Леао е на друго равнище, над междинното. Но му липсва още една стъпка и ще я направи единствено когато е изцяло уверен в своите умения. Днес даже той не осъзнава в действителност какъв брой е мощен. Тогава той ще стане в действителност плашещ. А цената му ще се повиши… Не бива да се задоволява с това, което прави. Твърде елементарно е да го хвалиш, когато нещата се получават ужасно или да му казваш какъв брой е зле, когато нещата не вървят. С него аз върша противоположното. Но аз приказвам с всички, зависи от момента и това си остава загадка, нямам квалифициран сюжет. Пиоли го знае, по тази причина си остава в офиса и ми дава няколко минути, с цел да приказвам със съотборниците ми, тъй че изпускам парата. Не съм ли към този момент треньор? Сериозно, сега не мисля за това. Треньорството е огромна отговорност. Това, че си бил популярен състезател, не означава  автоматизирано, че ще станеш огромен треньор. Не беше по този начин за Зинедин Зидан или Пеп Гуардиола, няма да бъде по този начин и за Ибрахимович. Няма преимущества, нужни са учене и работа, малко по малко ”.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР