Нападателят на Интер Милано Ромелу Лукаку призова Серия А да

...
Нападателят на Интер Милано Ромелу Лукаку призова Серия А да
Коментари Харесай

Не наказвайте Лукаку, а се борете с расизма

Нападателят на Интер Милано Ромелу Лукаку прикани Серия А да вземе ограничения против почитателите, които го обиждаха на расистка основа в първия полуфинален мач за Купата на Италия против Ювентус, заяви " Ройтерс ". От клуба от Торино пък потвърдиха, че партнират на полицията, с цел да се разкрият допустимо най-бързо нарушителите.

Лукаку вкара от дузпа изравнителен гол за отбора си в добавеното време. При празнуването си той подвигна пръст към устата си против публиката на домакините. Жестът се изтълкува като предизвикателство и белгийският нападател бе изпъден от терена за втори жълт картон.

Спортната организация " Рок Нейшън ", която съставлява Ромелу Лукаку и е основана в Съединени американски щати, упорства от Ювентус да се извинят на футболиста.
 Ромелу Лукаку: Не беше елементарен мач
Ромелу Лукаку: Не беше елементарен мач

Много съм благополучен, че съумях да играя толкоз доста минути, споделя той

" Расистките обиди към Ромелу Лукаку от почитателите на Ювентус бяха оттатък обяснимото и не могат да бъдат признати ", сподели президентът на организацията Майкъл Йормарк.

" Преди, по време на и след дузпата той бе обект на обиди. Ромелу чества по същия метод, по който го е правил и преди този момент. Отговорът на съдията бе да му покаже жълт картон. Италианските управляващи би трябвало да употребяват тази опция, с цел да преборят расизма, вместо на санкционират жертвата ", сподели още той.

Ромелу Лукаку получи поддръжка в света на футбола, като един от тези, които застанаха зад него е звездата на Пари Сен Жермен Калиан Мбапе.

" 2023 и постоянно същите проблеми. Но ние няма да се дадем. Всички против расизма ", написа французинът в историята си в Инстаграм на фона на фотографията на Лукаку.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР