Нападателят на Франция Кингсли Коман и колегата му от полузащитата

...
Нападателят на Франция Кингсли Коман и колегата му от полузащитата
Коментари Харесай

Двама френски национали са били обект на расистки обиди

Нападателят на Франция Кингсли Коман и сътрудника му от полузащитата на тима Орелиен Чуамени са били обект на расистки обиди след пропуснатите от тях дузпи във вчерашния край на Световното състезание против Аржентина, заяви през днешния ден Би Би Си.

Аржентина и Франция сътвориха същински голов шедьовър във финала на шампионата в Катар нощес, завършвайки 2:2 в постоянното време и 3:3 след продълженията. Това наложи осъществяване на дузпи, при които двамата играчи пропуснаха за петлите и това напрактика обезпечи триумфа на тима от Южна Америка. За Аржентина това е общо трета купа и първа от 1986-а година насам.

Аржентинският вратар Емилиано Мартинес отрази удара на Коман от 11-те метра, а ударът на Чуамени мина в профил до гредата. Коман, който играе за Байерн (Мюнхен), е получил много обидни квалификации в обществените мрежи, някои от които прекомерно персонални. Други пък ядосани почитатели го изпращат " назад в Африка, откъдето е пристигнал ". Самият футболист обаче е роден в Париж през 1996-а година.

От Байерн към този момент опазиха футболиста си в туитър. От баварския тим написаха: " Цялото семейство на Байерн (Мюнхен) е зад тебе и те поддържа, Кинг. Расизмът няма място в спорта или в нашето общество ", се споделя в известието.

Би Би Си напомня, че трима британски футболисти с мрачен цвят на кожата - Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака, също бяха обиждани на расистки принцип. И тримата пропуснаха дузпи на финала на Евро 2020 против Италия и по този начин унищожиха фантазията на британските последователи на футбола за първа купа от 1966-а година насам.
 Скоро ще е ясно бъдещето на Дешан
Скоро ще е ясно бъдещето на Дешан

Още преди Коледа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР