Нападателят на Аякс Клаас-Ян Хунтелаар вкара своя гол номер 150

...
Нападателят на Аякс Клаас-Ян Хунтелаар вкара своя гол номер 150
Коментари Харесай

Един от най-добрите действащи голмайстори обяви кога приключва с футбола

Нападателят на Аякс Клаас-Ян Хунтелаар вкара своя гол номер 150 в Ередивизи. Това стана във вчерашния мач против Цволе, извоюван с 4:0. 37-годишният стрелец беше титуляр и откри резултата още в 7-ата минута. След дуела той показа, че в края на сезона ще приключи кариерата си.

" Моментът наближава. Това ще е последният ми сезон и желая да му се насладя. Дали ще стана треньор? Ще изкарам курсове и ще взема тапия, само че в първите няколко месеца считам да се отдам на фамилията и да прекарам повече време у дома. След това ще помисля още веднъж какво да върша ", съобщи Хунтелаар.

- Klaas Jan Huntelaar just told that he is playing his last season of football. He will quit after this season.

Tonight he scored his 150th goal in the league.
— (@TheEuropeanLad) Бившият национал на Нидерландия е младеж на ПСВ Айндховен, а първият му интервал в Аякс беше сред 2006 и 2008 година. През 2017-а нападателят се завърна при " червено-белите ", след 7 сезона с екипа на Шалке 04. Той е голмайстор номер 2 в цялата история на клуба от Гелзенкирхен.

Хунтелаар игра още за Де Граафшап, АГОВВ Аперлдорн, Реал Мадрид и Милан. За националния тим на Нидерландия има 76 мача и 42 гола. С " лалетата " стигна до финала на Мондиал 2010 и до третото място на международното състезание през 2014-а. Ередивизи 12 кръг, събота 12 декември  Аякс 4:0краен резулат  Цволе
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР