Нападателят на Ал Наср Кристиано Роналдо сподели мнението си за

...
Нападателят на Ал Наср Кристиано Роналдо сподели мнението си за
Коментари Харесай

Роналдо: Женският футбол спря да удря греда

Нападателят на Ал Наср Кристиано Роналдо показа мнението си за развиването на женския футбол в Португалия.

" Каква е Португалия през днешния ден, гледайки сцената, в която се отразяват женските спортове? Каква беше тя през 2004 година, когато сълзите подхранваха краха на една несбъдната фантазия? Португалия, тази страна, нашата татковина принадлежи на тези, които не се прекланят пред ориста, на тези, които имат вяра в немислимото. Толкова доста, че едвам в този момент, в третото десетилетие на 21-ви век, футболът, игран от дами, спря да удря гредата. Защото през днешния ден този футбол бележи голове, пленява девойките от цялата страна и им споделя без боязън: Елате да играем! Това е мотив за горделивост “, сподели футболистът на галаконцерта на първенците.

Женският народен тим на Португалия сега се води от Франциско Нето. Капитан на тима е Долорес Силва. Националният тим на Португалия заема 19-то място в ранглистата на ФИФА.

38-годишният Роналдо е европейски първенец за 2016 година и победител в Лигата на нациите на УЕФА за 2019 година с мъжкия народен тим на Португалия. Общо той изигра 204 мача за родината си, в които означи 128 гола.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР