Нападателят е застрелял помощник-декан, секретар на факултета и двама преподаватели

...
Нападателят е застрелял помощник-декан, секретар на факултета и двама преподаватели
Коментари Харесай

Четирима загинали при стрелба в турски университет

Нападателят е прострелял помощник-декан, секретар на факултета и двама преподаватели от факултета по педагогика на университета, оповестява Анадолската организация.
Трима души са ранени при нападението.

Извършителят на нападението е арестуван и е отведен в дирекцията на полицията в Ескишехир, показва СиЕнЕн-Тюрк. Причината за нападението не е известна.

Линиейки и полицейски коли са изпратени на мястото на случая, оповестява Агенция Франс Прес, като се базира на организация Доган.

Турските малките екрани демонстрират академични чиновници и студенти, които плачат. Ректорът на университета Хасан Гьонен, представен от турските медии, е удостоверил, че четирима унивеситетски чиновници са убити.

Ректорът е показал, че нападателят е влезнал в кабинета на декана, който не е бил там в този миг, след което е излязъл и е прострелял с револвер четирима души. Извършителят на нападението е напуснал постройката, само че е бил хванат от служители на реда.

Ректорът е показал също, че нападателят е бил обект на вътрешно разследавне поради предходни вербални офанзиви против академични чиновници.

Предполагам, че той е имал психически проблеми, е отбелязал ректорът. Съществуват съмнения, че нападателят може да е обвързван с Фетхуллахистката терористична организация /ФЕТО/, упреквана от Анкара за опита за прелом от юли 2016 година, оповестява ТАСС, като се базира на в. "Йени шафак ".

Някои наши сътрудници упрекваха нападателя, че е член на ФЕТО. Прокуратурата заведе дело по отношение на него. Разследването на неговите връзки с терористичната организация още продължава, е декларирал ректорът на университета, представен от вестника.

Телевизия СиЕнЕн-тюрк отбелязва, че полицията не преценя случая като терористично нахлуване. Валията на Ескишехир Йоздемир Чакаджак е съобщил, че основната прокуратура е почнала следствие на случая и по-късно ще бъде дадена информация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР