Нападателят Диего Кощта ще бъде на разположение на Атлетико Мадрид

...
Нападателят Диего Кощта ще бъде на разположение на Атлетико Мадрид
Коментари Харесай

Диего Коща готов за двубоя с Арсенал

Нападателят Диего Кощта ще бъде разполагаем на Атлетико Мадрид за утрешния първи полуфинал в Лига Европа против Арсенал на " Емиратс ". Той получи мускулно разтежение на бедрото в реванша от четвъртфиналите на конкуренцията против Спортинг (Лисабон) на 12 април и от този момент не е играл. Бившият таран на Челси възобнови тренировки през тази седмица и пътува с мадридчани за Лондон.

" Кощта е карал доста тимове да страдат и в Англия, и в Испания. Вчера той тренира крепко с тима. Днес също ще го направи. Със сигурност ще бъде в групата, може и да стартира като титуляр. Ще преценим всички фактори. Ще обсъдим нещата с него и с лекарския щаб. Той желае да помогне на тима по допустимо най-хубавия метод ", разяснява старши треньорът Диего Симеоне.

Наставникът не счита, че Кощта е по-мотивиран от останалите си съотборници, защото е играл в градския противник на Арсенал - Челси.

" Не бих споделил, че при Коста има някаква спомагателна мотивация. Всички желаят да се показват добре и са решени да го създадат. Няма значение дали става въпрос за него, или за аварийния вратар, да вземем за пример ", сподели аржентинският познавач.

Той чака много сложен мач в четвъртък.

" Наясно сме какво да чакаме на следващия ден. Ще се надигнем против сериозен противник, който може да ни сътвори проблеми. Убеден съм, че Арсенал ще ни принуди да играем на върха на опциите си. Ако не го създадем, ще бъде доста тежко ", сподели той.

Лига Европа 1/2 кръг, четвъртък 26 април  Арсенал 22:05предстои  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР