Нападател е открил огън в голям търговски център в столицата

...
Нападател е открил огън в голям търговски център в столицата
Коментари Харесай

Снимки: Купувачи тичат след стрелба в мол Siam Paragon в Банкок в Тайланд

Нападател е разкрил огън в огромен търговски център в столицата на Тайланд Банкок, убивайки минимум един човек, преди да бъде задържан.

Полицията сподели, че обвинен, който е малолетен, е бил арестуван във вторник по-малко от час след първите известия за изстрели в мол Siam Paragon.

Един човек е бил погубен и шестима са ранени, съгласно Ютана Сретанан, шеф на Центъра за незабавна здравна помощ в Банкок.

Стрелбата накара управляващите да затворят достъпа до близката надземна влакова спирка на Siam, което попречи на пътуващите да излязат от директната гара при започване на вечерния час пик и натоварен дъжд заля града.

Първите респонденти можеха да бъдат видени да влизат в комерсиалния център, до момента в който сирените виеха извън.

Свидетели споделиха, че тълпи от хора са напуснали постройката, един от няколкото търговски центъра в региона, известен както измежду туристите, по този начин и измежду богатите тайландци.

Инцидентът се случи дни преди тайландците да възнамеряват да отбележат годишнината от злокобната офанзива с револвер и нож в селска детска градина, която умъртви 36 души, множеството от които деца в предучилищна възраст, на 6 октомври 2022 година

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР