НАП засече далавери с отстъпката от 25 ст. на литър/кг. гориво

...
НАП засече далавери с отстъпката от 25 ст. на литър/кг. гориво
Коментари Харесай

НАП засече далавери с отстъпката от 25 стотинки за гориво при масирани проверки

НАП засече далавери с отстъпката от 25 ст. на литър/кг. гориво при масирани инспекции в страната, които е инспекторите на организацията са създали сред 19-и и 21-ви август. От общо 60 инспектирани бензиностанции данъчните са открили нарушавания в проверяваните обекти, използвайки скрито наблюдение.

В три от бензиностанциите е имало разминаване сред парите в касата и сумите, посочени в дневните финансови доклади, оповестяват от приходната организация.

В Бургас са засечени случаи на вписана отстъпка за зареждане на кола, която не е минала през бензиностанцията и регистриране на недействителен номер на автомобил, а във Варна е открита нелегално настояща бензиностанция, която не е била записана по Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.   

За всички нарушавания са формирани актове, като инспекциите на чиновниците от " Фискален надзор "  продължават взаимно с Агенция " Митници ". 

" Отстъпката от 25 стотинки е част от антикризисния пакет и се дава като отплата поради покачването на цените на горивата. Наблюдаваме обектите за зареждане с горива за ограничение на опитите за злоупотреби на гърба на данъкоплатците. Ще бъдем безкомпромисни с всевъзможни прояви на неспазване на законодателството ", сподели зам.-изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Зоя Габровска.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР