Наоми Осака (Япония) и Петра Квитова (Чехия) ще играят за

...
Наоми Осака (Япония) и Петра Квитова (Чехия) ще играят за
Коментари Харесай

След здрава битка изумителната Наоми Осака е на финал в Мелбърн

Наоми Осака (Япония) и Петра Квитова (Чехия) ще играят за първи път за купата на Откритото състезание на Австралия по тенис, а победителката във финала ще оглави и международната класация.

Поставената под номер 4 Осака отстрани седмата в схемата Каролина Плишкова (Чехия) с 6:2, 4:6, 6:4.

.@Naomi_Osaka_ becomes the first Japanese woman in the Open Era to reach the #AusOpen final pic.twitter.com/KsL7YU28UP
— #AusOpen (@AustralianOpen) 24 януари 2019 година Японката, шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати, стартира мощно мача и след две серии от по три гейма взе елементарно първия сет. Тя започва с пробив и във втората част, само че Плишкова съумя незабавно да го върне, а по-късно стигна и до поврат след нов брейк за 6:4. В решителния трети сет Осака взе ранна преднина от 3:1, която резервира до края.

" Беше огромна борба. Очаквах тежък мач, тъй като сме се срещали много пъти и тя има повече победи против мен, в сравнение с аз против нея. След загубата на втория сет си споделих, че би трябвало да се пренастроя и да опитам да дам всичко от себе си до края. Успях да печеля и съм доста щастлива ", съобщи 21-годишната Осака, която взе сладостен реванш от Плишкова за провалянето си на финала на домашния й шампионат " Пан Пасифик " в Токио през предишния сезон.

Японката ще се опита да стане първата тенисистка след Серина Уилямс (САЩ) през 2015 година с две следващи трофеи от Големия шлем.

На финала тя ще срещне двукратната шампионка от " Уимбълдън " Квитова, която се оправи с изненадата на шампионата Даниел Колинс (САЩ) със 7:6(2), 6:0.

Квитова за първи път ще играе за купа в Шлема от 2014 година, когато победи за последно в Лондон. През декември 2016 година тя пострада при нахлуване с нож в дома си и претърпя интервенция на ръката.

" Доволна съм. Първият сет беше доста оспорван. Аз бях малко нервна и не съумях да покажа най-хубавата си игра. След това нещата се получиха. Но по тази причина работя толкоз крепко, с цел да стигам до финали на шампионатите, до финали в Големия шлем ", сподели Квитова.

" След толкоз време още веднъж съумях да направя добра серия в Шлема. Пак съм на край и считам да му се насладя. Наоми е в страхотна форма, играе в действителност доста добре. Тя е нападателна от главната линия, ще бъде забавно ", Без значение какво ще се случи в събота, аз ще бъда доста, доста щастлива ", добави тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР