Нант привлече нападателя Жан-Кевин Огюстен със свободен трансфер, съобщиха от

...
Нант привлече нападателя Жан-Кевин Огюстен със свободен трансфер, съобщиха от
Коментари Харесай

Ябълката на раздора между Лайпциг и Лийдс си намери отбор

Нант притегли нападателя Жан-Кевин Огюстен със свободен трансфер, оповестиха от клуба. 23-годишният футболист, ученик на школата на Пари Сен Жермен, провокира правосъден спор сред два от някогашните си тимове - Република България (Лайпциг) и Лийдс. Огюстен игра през предишния сезон чартърен в Лийдс, като британският клуб трябваше да откупи правата на играча от Лайпциг това лято за 21 милиона евро, в случай че завоюва промоция за Висшата лига.

Отборът на Марсело Биелса се завърна в елита, само че клубът не задейства клуазата с претекста, че отборът е спечелил промоцията след 30 юни поради пандемията, когато договорът за наема на играча към този момент бил изминал. Лайпциг пояснява по различен метод проблема и чака да получи 21 млн. евр.

" След промоцията на Лийдс за Висшата лига Огюстен към този момент не е футболист на Лайпциг. Ще дадем Лийдс на съд и ще отнесем случая до УЕФА ", съобщи шефът на Лайпциг Флориан Шолц.

Venu pour.

— FC Nantes (@FCNantes)
Докато чака развиване на случая, Огюстен тренираше независимо в Париж. Нападателят се прочу в Република България с неспазването на дисциплинираност, поради което клубът търсеше метод да се раздели с него.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР