Намирането на правилния баланс между натоварената програма и натрупаната умората

...
Намирането на правилния баланс между натоварената програма и натрупаната умората
Коментари Харесай

Треньорът по физическата подготовка на Григор Димитров: Намерихме баланса, за да не прегори в края

Намирането на верния баланс сред натоварената стратегия и насъбраната умората е било основно за отличния завършек на сезона, който направи Григор Димитров. Това съобщи треньорът му по физическа подготовка Себастиен Дюран.

Френският експерт работи с Димитров към този момент осем години. Той е неизменима част от екипа на българина съвсем през цялата му професионална кариера. Световният номер 3 впечатли с физическата си форма през целия сезон и изключително в края, когато записа пет победи против играчи от топ 10. Три от тях пристигнаха след тежки трисетови борби - против Доминик Тийм на старта, Джак Сок в полуфиналите и Давид Гофен във финала.

" Най-голямото предизвикателство беше да намерим точния баланс сред интензивния завършек на сезона и възобновяване, като се има поради обстоятелството, че за него беше мъчно и от прочувствена позиция ", съобщи Дюрант в изявление за TransFaireTV.

" Това беше първото му присъединяване във финалите на АТП. Беше жизненоважно да му помогнем да му помогнем да не прегори, да откри салдото сред запазването на интензитета и качеството на играта, която сподели в края на сезона ", добави французинът.



Според Дюран Димитров е почнал да се изчерпва към края на шампионата. " Григор имаше доста тежък първи мач, изключително прочувствен. Първият мач в сходен шампионат постоянно е доста специфичен. Той трябваше да се оправи с много страсти и стрес. Преодоля го, освободи се и беше необикновен в идващите два мача - против Гофен и Кареньо Буста. Игра фантастично. "

" После пристигна полуфиналът против Сок - един от топ играчи, които играят с доста огромен интензитет. Започна да става мъчно, тъй като мачът приключи късно и след възобновяване и конференцията си легна след среднощ. В неделя беше финалът с Гофен. Добре е, че нямаше още един мач в понеделник. Григор щеше да го изиграе, само че към този момент беше привършен физически ", изясни Дюран.

Френският експерт съобщи, че за него е шанс и наслаждение да работи толкоз години с Димитров и да споделя с него и положителните, и неприятните моменти. Той добави, че те работят освен върху типичната физическа подготовка, а и върху душeвността.

" Когато Григор падна до №40 в ранглистата, не всеки ден беше елементарен. После обаче имаше изключителни моменти като тези в края на годината. Тази година няма различен тенисист, приключил сезона с пет победи над петима представители на топ 10. Това е необикновено. Емоциите бяха фантастични и се надявам това да продължи и отсега нататък ", приключи Дюран.

 Треньорът по физическата подготовка на Григор Димитров: Намерихме салдото, с цел да не прегори в края
© LAP.bg

Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (111)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР