Намираме се в тежка пожароопасна ситуация на територията на цялата

...
Намираме се в тежка пожароопасна ситуация на територията на цялата
Коментари Харесай

Продължава борбата с огъня в завода край Шишманци

„ Намираме се в тежка пожароопасна обстановка на територията на цялата страна. Кодът е висок, предизвестието е съществено, тъй че всички би трябвало да бъдем задоволително деликатни да не провокираме пожар “.
Това съобщи основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, който посети пожара край завода за боклуци в Шишманци.
Той добави, че не престават напъните за потушаване на огъня, като увери, че все още няма заплаха за хората в региона.

„ Три са главните неща, върху които обръщаме внимание. На първо място – надзор на въздуха. В момента измервателната станция на Регионална инспекция за опазване на околната среда се намира в село Болярино, защото вятърът е в тази посока.
До момента не са регистрирани сериозни равнища, рискови за живота и здравето на хората. Въпреки това се обръщам към жителите с зов всички да уплътнят прозорците и вратите до момента в който не им кажем, че всичко към този момент е безвредно “, съобщи комисар Николов.

„ На второ място – надзор на пътния трафик на автомагистрала „ Тракия “. От двете страни – в посока София и в посока Бургас има сътрудници от пътна полиция, които би трябвало навреме да уведомят, в случай че видимостта на автомагистралата спадне.
На трето място – напъните по погасяване на самия пожар. Осигурено е задоволително количество вода, сходно е ситуацията и със земната маса, която се употребява за потушаване на пожара. Осигурени са и задоволително хора, като при нужда има подготвеност да се привлекат и още чиновници “, добави шефът на Групово дело “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Днес следобяд от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив оповестиха, че са обезпечили мобилна автоматизирана станция за премерване качеството на въздуха в засегнатите обитаеми места. По обяд тя е ситуирана в село Шишманци. По-рано денем със станцията е замерено качеството на въздуха в селата Болярци и Белозем, като оценените на място данни и в двете обитаеми места не са отчели рискови за жителите на региона стойности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР