Намираме се в пика на грипните и вирусни заболявания. Според

...
Намираме се в пика на грипните и вирусни заболявания. Според
Коментари Харесай

Ето колко ще ни струват нужните лекарства срещу грип или COVID

Намираме се в пика на грипните и вирусни болести. Според вирусолозите сега върлуват най-много грип и Коронавирус. Повече случаи на COVID-19 се следят в София, Перник, Габрово, Бургас и Варна, а на грип - в София-област, Русе, Силистра, Бургас и Варна. 

Какво е ситуацията с COVID-19?

Днес в страната ни са открити нови 157 случая на ковид. Количеството направени проби за последното денонощие е 2577, като от тях 69 са PCR (9 заразени), а 2508 са антигенни проби (148 заразени). Заболелите у нас към този момент доближиха 1 337 188. Активните случаи са 6 972. Тази статистика обаче включва единствено откритите случаи, когато заболели си вършат проби в лаборатории. Лекарите са безапелационни, че множеството заболели от COVID-19 не вършат публични проби, написа businessnovinite.bg. 

Какво е лекуването при COVID-19?

Не единствено, че болестта с този вирус е извънредно неприятно, даже рисково за здравето, само че и лекуването бърка съществено в джоба.

При COVID-19, още при първите признаци лекарите предлагат започването на противовирусен препарат. Най-често употребеният е " Авирон Рапид ", чиято цена е към 23 лв..

Съпътстващите медикаменти са няколко. Първо болният би трябвало да приема " Нурофен " за температурата и възпалението, дребната опаковка коства 10 лв.. Спрей за запушен нос също коства към 10 лв. според от компанията производител. Хапчетата за изчистване на синусите вид Синулан костват към 16 лв.. Обикновеносе изписва и Геломиртол, чиято цена е 15 лв.. За възпаленото гърло има много артикули на пазара. Таблетките за смучене " Стрепсилс " костват 10 лв. опаковката. Спреят " Тантум верде " пък е на цена от 14 лв.. Сиропите за кашлиза варират сред 7 и 20 лв.. Средната цена на противоалергичните препарати е 10 лв..

При COVID-19 е целесъобразно да се приема и Натаспин за разреждане на кръвта. Цената му е 20 лв.. След оздравяването се предлага пиенето на Акард за предотвратяване от съсиреци, чиято цена е 5 лв. опаковката. Често при COVID-19 се изписва и Ремантадин, чиято цена е 15 лв.. 

Често при разболяване с вируса се стига до антибиотик. Сред най-често изписваните са Азакс и Левокса. Азаксът коства 15 лв., Левоксата 14 лв.. Пробиотиците варират сред 10 и 30 лв..

Отделно от това се пият хранителни добавки като цинк, витамини, селен и магнезий. Опаковка цинк коства към 15 лв., толкоз коства и селенът. Магнезият е към 10 лв.. За витамините може да вземете комбинирани такива за към 15-20 лв..

Така излиза, че в случай че сме заболели и би трябвало да си набавим всички нужни медикаменти, ще би трябвало да дадем към 220 лв.. Това съставлява към една трета от междинната пенсия и към една десета от междинната заплата.

Към днешна дата случаите на COVID-19 в международен мащаб стигат колосалната численост от 701,906,32. От началото на пандемията най-вече случаи има в САЩ- 110 милиона, следвани от Индия- 45 милиона, сочат данни на worldometers.info. Близо 7 милиона индивида са умряли.

В Европа най-вече случаи има Франция- 40 милиона, а минимум Монако- 17 хиляди. За България формалната численост е 1,3 млн.

Към момента най-вече нови случаи има в Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР