Косовските власти съобщиха снощи, че са конфискували значително количество оръжие

...
Косовските власти съобщиха снощи, че са конфискували значително количество оръжие
Коментари Харесай

Косово конфискува огромно количество оръжие в северната част на страната

Косовските управляващи оповестиха нощес, че са конфискували доста количество оръжие в северната част на страната (населена най-вече със сърби), за което се предполагт, че са останали там след нападението на 24 септември в селището Банска, това написа вестник „ Коха диторе “, представен от Българска телеграфна агенция.

Генералният шеф на полицията на най-младата балканска страна Газменд Ходжа съобщи, че полицията е получила информация за оръжията от жители и от Косовската разследваща работа.

Той и министърът на вътрешните работи в Прищина Джелал Свечля оповестиха, че полицейските интервенции са били извършени в региона на Звечани в посока на селището Рударе.

Ходжа посочи, че са били иззети 1500 боеприпаса, 10 дългоцевни огнестрелни оръжия, 62 зашеметяващи гранати, експлозиви, радиооборудване, цялостни и празни пълнители и сръбска военна униформа.

Директорът на косовската полиция добави, че е арестуван някогашен полицейски чиновник, който е обвинен по отношение на оръжията, които са били открити покрай неговия дом.

От нападението в Банска до момента управляващите на Косово неколкократно показаха оръжия, иззети в северната част на страната, където етническите сърби са болшинство.

На 24 септември предходната година в селището Банска, община Звечан, сръбска въоръжена група нападна чиновници на косовската полиция и умъртви един от тях. В престрелката бяха убити и трима от нападателите.

Косово счита Сърбия за виновна за нападението, само че Белград отхвърля да има връзка.

Отговорността за офанзивата беше поета от някогашния зам.-председател на косовската сръбска партия „ Сръбска листа “ Милан Радойчич. Радойчич беше задържан в Сърбия и ден по-късно освободен, а след това Интерпол издаде интернационална заповед за ареста му.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР