Намираме се в едва четвъртия ден от тазгодишното издание на

...
Намираме се в едва четвъртия ден от тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Неотразим: Джокович разгроми Рубльов и заслужи мястото си на 1/2-финалите в Торино

Намираме се в едвам четвъртия ден от тазгодишното издание на Nitto ATP Finals, само че това не попречи Финалния Мастърс на най-хубавите осем състезатели за сезона да ни направи очевидци на непредвиден процес на събитията и любопитни резултати. В въплъщение на това се трансформира Зелената група, в която считаният от мнозина за новобранец в Торино - Каспър Рууд, показва ослепително показване и стана първият полуфиналист в шампионата, до момента в който през вчерашния ден Рафаел Надал, в чиято витрина липсва само трофеят от АТР финалите, позволи второ следващо проваляне в шампионата и се сбогува с възможностите си за продължение напред в надпреварата.

Без време за губене, участниците в Червената група трябваше да излязат на корта в италианския град за борбите между тях, като в откриващ за деня конфликт се трансформира битката сред между двамата спечелили в първия кръг - Новак Джокович и Андрей Рубльов. Руснакът сервира изненадата на старта и надигра сънародника си и първенец от 2020-а Даниил Медведев, което му разреши да влезе с приповдигнато въодушевление в мача си против 21-кратния притежател на " мейджър " титли, който обаче продължи невероятната си форма, показана при триумфа му над Стефанос Циципас, с цел да пречупи съпротивата на международния номер 7 в поредни сетове за единствено 67 минути игра - 6:4 6:1, взимайки реванш от московчанина за провалянето си на финала в Белград по-рано този сезон. С триумфа си някогашният лидер в класацията на АТР си резервира място на полуфиналите, до момента в който по-късно през днешния ден в борба от същата група за оставане в шампионата ще се изправят Стефанос Циципас и Даниил Медведев, които са двама от последните трима първенци на Nitto ATP Finals.

В началото на дуела двамата поддържаха стопроцентова успеваемост на първо подаване и възможностите на за посрещачите липсваха, до момента в който геймовете се трупаха безпроблемно в активите на сервиращите. Постепенно напрежението върху руснака стартира да се усилва и той допускаше грешки от привидно рутинни позиции, за които обаче скоростно се реабилитираше с бързи комбинации от начален удар и обичания си форхенд.

Ноле в същото време се радваше на безупречно показване на личен сервис, при което свеждаше опциите пред противника за нещо на ретур до най-малко и поддържаше високото движение на срещата. С достигането на десетия гейм, когато международният номер 7 застана на начален удар за оставане в сета, то той сподели признаци на раздразнителност, които в границите на едвам няколко минути прерастнаха в прояви на гняв и мятане на ракетата, всичко това беше подбудено от неистовите му неточности при по-дългите замени, до момента в който Джокович нееднократно е доказвал какъв брой мощен е в такива моменти и осъществя неспасяем ретур уинър от бекхенд, оползотворявайки първия брейкбол в конфликта, с цел да открие сметката си в общия резултат.

На старта на втората част разочарованието от неуспеха в края на първата даде отражение върху играта на руснака, който все по-често взимаше прибързани дейности и бъркаше неизбежно. 5-кратният първенец в шампионата не се поколеба пред разкрилите му се шансове, като ловко употребява " ястребовото око " на два пъти и проби, увеличавайки серията си на пет следващи гейма - 3:0. Рубльов след това нито за момент не съумя да се приближи до класата на някогашния номер едно, който без ненужно да се свени над московчанина удвои преднината си с нов брейк и постави точка на разногласието, подпечатвайки мястото си на полуфиналите в Торино.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР