Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив, коментира пред журналисти в

...
Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив, коментира пред журналисти в
Коментари Харесай

Шефката на земеделската комисия: Протестът на зърнопроизводителите е справедлив

Намирам митинга на зърнопроизводителите за обективен, разяснява пред публицисти в Сливен Десислава Танева, ръководител на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание.

Тя беше помолена да разяснява отпадането на възбраната за импорт на избрани артикули от Украйна и реакцията на българските производители.



По думите ѝ смяната в позицията без спор със бранша не е имало до какво друго да докара , с изключение на до митинги. " Това е бранш, който носи забележителен % от брутния вътрешен артикул на страната, бранш, който направи по този начин, че българската земя да се работи, генерира задоволително приходи и претовареност ", уточни Танева и добави, че всяка власт дължи на тези хора почитание.

Според нея дебатът по тематиката, състоял се в петък в Народното събрание, е неприличен и демонстрира липса на подготвеност . " Изложихме се пред пет страни членки, с които се борим една година ", разяснява тя. " Полша, която прочувствено е най-подкрепяща Украйна, си устоя позицията за тази възбрана ", добави шефката на земеделската комисия, която е някогашен министър на земеделието в няколко държавни управления на Бойко Борисов.

На въпрос дали след отпадането на възбраната ще се намали цената на хляба , Танева отговори, че такива изказвания са обикновен популизъм и подценяване на обществото. " Пазарът на суровините и този на храните са безусловно разнообразни пазари ", уточни тя.



" Подобно изявление е извънредно неуместно за един общественик, би трябвало опрощение ", разяснява тя думите на министър-председателя Николай Денков, който сподели, че държавното управление няма да се поддаде на опити за шантаж.

Десислава Танева, която е регионален координатор на ГЕРБ в Сливен, взе участие в регистрацията на партията за присъединяване в локалните избори и разгласи кандидатурата на досегашния кмет на Сливен Стефан Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР