Намериха изключително добре запазени останки от птица, умряла и замръзнала

...
Намериха изключително добре запазени останки от птица, умряла и замръзнала
Коментари Харесай

Намериха запазено тяло на птица в Сибир на над 46 000 години

Намериха извънредно добре непокътнати остатъци от птица, умряла и замръзнала преди повече от 46 000 години. Екземплярът от Ледниковия интервал е разпознат като рогата чучулига. Тялото на птицата е открито покрай село Бяла гора в североизточен Сибир от локални ловци, съобщава CNN.

Учени от Швеция разкриха, че птицата е живяла преди към 46 000 години и може да е предшественик на два типа чучулиги, които живеят и през днешния ден в Северна Русия и в монголската степ. Съхраняването на останките на птицата се изяснява със замръзването, което е настъпило. 

" Фактът, че толкоз дребен и нежен образец е останал недокоснат допуска, че трупът на птицата е заледен скоро след смъртта “, разясняват откривателите.

" Следващата стъпка е да създадем секвенция на цялостния геном на птицата. Това ще ни даде опция да научим повече както за степента на разновидностите, по този начин и за еволюцията на чучулигите в Евразия ", допълват учените пред IFLScience. Според тях това е първата замръзнала птица от Ледниковия интервал, на която сме се натъквали. 

Миналата година съветски учени откриха непокътнато тяло на куче на близо 18 000 години. Козината, зъбите и муцуната на кучето са изцяло непокътнати, с помощта на това, че е било замразено в продължение на хиляди години.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР