Намерена е черната кутия на падналия щурмови бомбардировач Су-25 в

...
Намерена е черната кутия на падналия щурмови бомбардировач Су-25 в
Коментари Харесай

Намерена е черната кутия на падналия Су-25

Намерена е черната кутия на падналия щурмови бомбардировач Су-25 в авиобаза " Безмер " през вчерашния ден следобяд. Това заяви през днешния ден военно-окръжния прокурор полк. Христо Тинев от Военна прокуратура Сливен. Днес се прави още един оглед на мястото на случая.

Катапултиралият водач от разрушилия се Су-25 – в устойчиво положение във ВМА
Военна прокуратура стартира разпитите на длъжностните лица, които имат отношение към случая. Очаква се да бъде разпитан и водачът на самолета полк. Пейо Дончев, който е на лекуване във ВМА София.  

" Днес, в случай че позволи лекарският екип и разрешава положението му, ще бъде разпитан от сътрудниците ", съобщи военният прокурор.

Няколко са версиите за злополуката.  " Няма водеща версия. Версиите са възможна техническа нередовност на самолета, вероятно пилотска неточност или някакви други непредвидени условия, за които все още не мога да ви дам данни ", изясни полк. Тинев.

Изяснява се и на каква височина е станал случаят.  " Това занапред ще бъде открито. Към момента нямаме такива данни. Знаем единствено, че при приземяване ", посочи военно-окръжният прокурор от Сливен.

Черната кутия на самолета е открита непокътната. " Тя се намира в опашката на самолета, която е непокътната и сега сътрудниците със експерти ще я смъкват и ще бъде конфискувана и приложена към доказателствата по делото ", съобщи полк. Христо Тинев.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР