Намаляването на въглеродните емисии до нула в съответствие с Парижкото

...
Намаляването на въглеродните емисии до нула в съответствие с Парижкото
Коментари Харесай

Намаляването на въглеродните емисии до нула ще струва стотици милиарди на ЕС

Намаляването на въглеродните излъчвания до нула в сходство с Парижкото съглашение ще изиска до €290 милиарда спомагателни вложения годишно в Европа, демонстрира новата климатична тактика на Европейския съюз, която ще бъде оповестена през днешния ден.

Намаляването на въглеродните излъчвания до нула до 2050 година е основно, с цел да бъде лимитирано световното стопляне до 1,5C, демонстрира отчет на панел на Организация на обединените нации.

Европейски Съюз към този момент понижи излъчванията с 22 % сред 1990 и 2017 година, а стопанската система ѝ набъбна с 57 % за същия интервал. Обещанието е до 2030 година понижението на излъчванията да доближи 30 %. От отчета обаче излиза наяве, че актуалните политики не са задоволителни за постигането на тази цел.

Новите политики, които би трябвало да запазят покачването на температурите до 1,5С, ще костват с сред €100 и €125 милиарда годишно, по отношение на цел от 2С, която може да бъде реализирана с понижаване на излъчванията от 85 %.

Климатично безпристрастен сюжет ще увеличи с 2 % повече стопанската система на Европа до 2050 година, по отношение на вид, в който не се подхващат сходни стъпки. " Днес Европа заплаща €266 милиарда на година за импорт на сила. В климатично неутрална Европа вносът ще намалее с над 70 %. Парите, които ще спестим - към €2-3 тилиона до 2050 година, могат да бъдат вложени в модернизацията на стопанската система ни ", споделя Мигел Ариас Канете, еврокомисар за климата и енергетиката.

Но не всички европейски страни са съгласни с проекта на Брюксел. Докато западните и северните страни упорстват за по-амбициозни цели, страните в Централна и Източна Европа желаят повече време, с цел да могат да заменят остарялата си инфраструктура и да оказват помощ на замърсяващите промишлености да трансформират метода си на работа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР