Намаляването на данъците не рефлектира върху цената на продуктите –

...
Намаляването на данъците не рефлектира върху цената на продуктите –
Коментари Харесай

Експерт: Намаляването на данъците в България никога не рефлектира върху цените

Намаляването на налозите не рефлектира върху цената на продуктите – това е традиция в данъчното ни облагане, разяснява специалистът и правист проф. доктор Любка Ценова за „ БНР “. По думите й има компенсиране на загубите на бизнеса и на продавачите.

Цените би трябвало да бъдат намалени най-малко с размера на понижения налог , съобщи тя и добави, че салдото би трябвало да бъде открит посредством актуалните лостове на стопанската система и контрола на цените. Проф. Ценова даде за образец намаляването на коричната цена на книгите след понижаването на ставките.

„ Заиграването с Данък добавена стойност не е за първи път в нашия политически живот. Винаги когато стартира разискването на държавния бюджет, някоя от политическите сили повдига въпроса да се понижи Данък добавена стойност на избрани артикули “, разяснява проф. Ценова и добави, че въпросът е сензитивен , когато се заплаши, че цената на хляба ще бъде вдигната.

Европейската инструкция, уреждаща основните постулати и правила на налога добавена стойност, задължава страните членки да имат ставка над 15% . Тя добави, че има и намалени ставки по отношение на избраните артикули. По думите й в България компликациите за администриране остават главен мотив против диференцираната Данък добавена стойност ставката.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР