Намаляване на разликата между ГЕРБ и БСП и ерозия в

...
Намаляване на разликата между ГЕРБ и БСП и ерозия в
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП близо до фотофиниш

Намаляване на разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия и ерозия в поддръжката за ръководещата партия записва най-новото социологическо изследване на организация „ Тренд “. То е извършено в интервала 3-10 август посредством 1010 изявленията и е представително за пълнолетното население на страната, като демонстрира 24,2% поддръжка за ГЕРБ против 22,9% за Българска социалистическа партия.

Ако изборите бяха през днешния ден, общо 5 партии биха влезнали сигурно в Народното събрание, като с изключение на групировката на Бойко Борисов и алените прагът от 4% съгласно изследването биха прескочили партията на Слави Трифонов, която събира поддръжка от 14,9% от гласуващите, „ Демократична България “ - 10,1%, и Движение за права и свободи – 9,8%.

Още две обединения имат късмет за влизане в Народно събрание, показват от „ Тренд “. Това са възможна партия на Мая Манолова, за която 4,4% показват, че биха дали своят вот, и „ Обединени патриоти “, за която вота си биха дали 4,1%.

60% от интервюираните споделят, че поддържат митингите, като 34% от тях показват, че поддръжката им е цялостна. 31% изрично не ги поддържат.

В изследването през август се регистрира спад в позитивните оценки за работата както на Народното събрание, по този начин и на държавното управление. 23% декларират поддръжка към работата на кабинета. Президентът също записва спад спрямо юли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР