Намалява се административната и финансова тежест за гражданите и бизнеса

...
Намалява се административната и финансова тежест за гражданите и бизнеса
Коментари Харесай

Намалява се административната и финансова тежест за гражданите с промени в Закона за горите

Намалява се административната и финансова тежест за жителите и бизнеса с промени в Закона за горите, при осъществяване на процедури за основаване право на прилагане според нормативния акт. Това планува планът за промени в Закона за горите, утвърден от Министерски съвет. Измененията са свързани с отпадане на условието за показване на документи, с които способният орган може да се достави служебно. Това оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет.

С цел облекчение на процедурата за основаване на право на прилагане за устройване на непрекъснати пчелини в поземлени парцели в горски територии - държавна благосъстоятелност, се предлага договорът за основаване на вещното право на прилагане да се подписва от шефа на съответното държавно дружество, на чиято територия ще се устройства пчелина. До момента той се подписваше от изпълнителния шеф на Изпълнителна организация по горите. Определя се минимална и оптималната повърхност, която следва да се обезпечи за едно пчелно семейство, както и периода на деяние на разрешенията за краткотрайните пчелини, който не може да бъде по-дълъг от 6 месеца.

Промените плануват и основаване на ред за осъществяване на неотложни аварийно- възстановителни работи в горски територии при бедствия, изискващи смяна на предназначението и/или основаване на лимитирани вещни права, преди да е публикуван съответният административен акт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР