Намалява броят на исканията за допускане на СРС-та, а се

...
Намалява броят на исканията за допускане на СРС-та, а се
Коментари Харесай

Бум на делата по искания на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество

Намалява броят на настояванията за допускане на СРС-та, а се усилват отводите за подслушване. Това заяви ръководителят на Окръжния съд Марин Маринов. Тенденцията демонстрира, че органите на досъдебното произвеждане съумяват с други средства да потвърждават тезите си, разяснява той.

Все по-малко са делата за подкупи и данъчни закононарушения, а за компютърно закононарушение няма нито едно през предходната година, регистрираха от Наказателното поделение. През 2017 година е повишен броят на делата за убийства, както и за пане на пари.

Три пъти е повишен броят на делата по претенции на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество. Повече са и тези против правосъдни реализатори, показаха от Гражданското поделение на Окръжния съд. 46% от всички каузи там са против Енерго про поради сметки на консуматори.

80 нови каузи по неплатежоспособност са формирани през предходната година в Търговското поделение. През 2016 година те са били 77.

Проблем пред магистратите продължава да бъде неналичието на добра материална база. Те ще продължат да упорстват за създаване на нова постройка за Съдебна палата, увери Марин Маринов
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР