Намаленият износ на пшеница и на други суровини от Украйна

...
Намаленият износ на пшеница и на други суровини от Украйна
Коментари Харесай

Между 11 и 19 милиона души по света са обречени на глад заради войната в Украйна

Намаленият експорт на пшеница и на други първични материали от Украйна и Русия основава риск за сред 11 и 19 милиона души по света, които през идната година може да бъдат обречени на продължителен апетит.

Това разгласи през днешния ден Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (FAO), представена от Ройтерс. Войната в Украйна провокира световен дефицит на храна на фона на възходящите цени на зърнените култури, на мазнините за готвене, горивата и торовете.

Русия и Украйна обезпечават близо една трета от доставките на пшеница в световен мащаб. Русия е основен експортьор на торове, а Украйна е водещ снабдител на царевично и слънчогледово олио.

Поради съветската военна инвазия в Украйна доставките на първични материали за производството на храни понижиха внезапно. Организацията за издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (ФАО-FAO) също така предизвести през днешния ден в отчет, че внезапно увеличаващите се разноски за нужни на фермерите артикули като торове могат да попречат на земеделците да усилят производството и да влошат обстановката с хранителната сигурност в по-бедните страни поради рекордните сметки за импорт.

" Страните, които са най-силно наранени, са в района на Близкия изток/Северна Африка поради мощната им взаимозависимост от вноса (особено на пшеница) от тези страни, само че също по този начин и на растителни масла, слънчогледово олио ", предизвестява ФАО. Някои страни в Субсахарска Африка и Азия като Бангладеш и Индонезия също са " мощно наранени ", предизвестява отчетът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР