Налице е нарастващо разбиране сред западните съюзници, че Украйна губи

...
Налице е нарастващо разбиране сред западните съюзници, че Украйна губи
Коментари Харесай

The Standart: Путин е на седмици от пробив в Украйна, Западът спи

Налице е възходящо схващане измежду западните съдружници, че Украйна губи наземната война против Русия и до лятото може да се изправи пред проваляне. Това написа военният редактор на английския в. The Standart Робърт Фокс.

Русия удря фронтовите линии с артилерийски, ракетен и безпилотен огън - и над пет пъти по-интензивно, в сравнение с украинската войска може да отговори. Войските на Володимир Зеленски са изтощени – в някои браншове те се сблъскаха с компактност на артилерийския огън на съперника, по-висока в сравнение с при Сома през 1916 година или при десанта в Нормандия през 1944 година

Отговорът на Запада беше несъответстващ на заплахата от съветски пробив в границите на седмици. За попълване на запасите от артилерийски снаряди, даже за личните им арсенали, на Англия, Германия и Съединени американски щати, ще им трябват най-малко две години. Германия усили разноските за защита, само че отхвърля да изпрати оръжия които биха трансформирали хода на войната, като ракетите Taurus.

Съюзниците в НАТО и Европейски Съюз би трябвало да имат координирана тактика, с цел да предотвратят бедствието в Украйна. Ако Зеленски бъде надвит, а Киев и Одеса бъдат изравнени със земята, западните съдружници ще би трябвало да създадат още повече, с цел да отговорят. След клането в " Крокус сити хол " Владимир Путин даде ясно да се разбере, че борбата му в този момент не е единствено против " неонацистка " Украйна, само че и против " неонацисткия Запад ", за който Киев е просто ннструмент.

Западният съюз наподобява разлъчен. Американската политика към Украйна е впримчена във вътрешни битки в Конгреса. Европейски сътрудници като Германия, търсещите газ Италия и Испания прикрито или очевидно търсят договорка с Русия.

Балтийските и северните съдружници поеха ролята на Касандра, предупреждавайки за своите интуиции и проявявайки натурализъм. Твърдят, че военният режим на Путин няма да спре на границите на Украйна. Подобно на Макбет той е толкоз потопен в кръв, че му е по-трудно да отстъпи, в сравнение с да продължи напред.

За две години той към този момент е изгубил 405 000 души, 1,3 милиона са ангажирани във войната. А към 2027 може да му се наложи да активизира още 1,5 милиона. Украйна е изгубила към 385 000 души.

За Англия е време да огледа истината в очите. Нашите държавни управления се хвалят, че харчим за защита повече от 2,1 % от Брутният вътрешен продукт – само че в тях се включват воените пенсии и цялостния набор от обществени заплащания. Необходим е елементарен, удобен обзор на защитата в границите на месеци след встъпването в служба на идващото държавно управление.

За страдание, сигналите от Украйна демонстрират, че може би е прекомерно късно. Трябва да осъзнаем незабавно, че ориста на Украйна дефинира сигурността на западния свят.

Превод иредакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР