Нали сте чували мъдрата мисъл, че закуската трябва да изядеш

...
Нали сте чували мъдрата мисъл, че закуската трябва да изядеш
Коментари Харесай

ТОП 5 рецепти на най-здравословните закуски

Нали сте чували мъдрата мисъл, че закуската би трябвало да изядеш самичък, обядът да разделиш с приятеля си, а вечерята да дадеш на враговете си?!

Пълноценната закуска е наложителна, в случай че желаете да бъдете дейни и енергични денем. Заради забързаното ни всекидневие постоянно подценяваме закуската и напряко прескачаме на обяда.

Когато пък закусваме, нашата закуска постоянно се състои или от прекомерно мазни артикули (пържени яйца, кренвирши, колбас, сирене), или от наситени с елементарни захариди ястия (мляко с разнообразни добавки, сандвичи, сладки каши).

Всички изброени притъпяват глада за известно време, само че не съдържат белтъчини и комплицирани въглехидрати, които да заредят с сила организма за по-дълго време.

Вижте пет хрумвания за здравословни закуски:

1. Грейпфрут, пълнозърнест самун или сухари с бадемово масло

Бадемовото масло е по-полезно, в сравнение с фъстъченото.

2. Салата от пресни плодове. Нарежете ябълки, любеница, горски плодове, портокали, круши, банан, грозде и така нататък За фалшификация използвайте лимонен сок или йогурт.

3. Овесени ядки, ягоди и бадеми. Можете да добавите малко канела и мед. Ако ги предпочитате с мляко, избирайте обезмасленото. Тази закуска е богата на белтъчини, целулоза и потребни мазнини. Вкусна е и не лишава доста време.

4. Яйца със зеленчуци. Задушете яйцата в зехтин и прибавете към тях зеленчуци: пипер, лук, броколи и други Добавете подправки. Не е нужно да се отказвате от филийката пълнозърнест самун.

5. Извара с плодове. Смесете обезмаслената извара в някакъв тип плод: ябълки, цитрусови, малини, ягоди и така нататък Можете да добавите и 1-2 лъжички сметана.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР