Нали го знаете вица: Вълкът и лисицата решили да се

...
Нали го знаете вица: Вълкът и лисицата решили да се
Коментари Харесай

„Защо си с шапка, защо си без шапка?“ е новата мантра на тълпата, дето все ѝ липсва бозата от шесстинки

Нали го знаете вица:

Вълкът и лисицата решили да се гаврят със заека и се наговорили, че би трябвало да си намерят мотив да го тормозят. Срещат го на другия ден и го стопират посред гората. 

- Ае, заек, ти що си без шапка бе? – питат го и още преди да е дал отговор, пердах, съдрали го. 

На идващия ден заекът се приготвил, поставил си шапка. Ония двамата го срещат, гледат, че е с шапка и го почват:

- Ае, заек, то що си с шапка бе? – и отново, пердах, отново го съдрали.

Така – няколко дни. Писнало им, решили да разнообразят малко репертоара на гаврата. След няколко дни решили да сменят. 

- Днеска ще му желаеме цигари – вика вълкът, - в случай че няма, пердах. Ако има с филтър, ще му кажем „ що са с филтър бе? “ и отново бой; в случай че са без филтър: „ що са без филтър бе, заек? “ и отново пердах. 

Обаче заекът ги чул и се приготвил. Взел по един пакет: и с филтър, и без филтър. Срещат го ония двамата:

- Стой, заек! Дай една цигара!

- С филтър или без филтър? – пита заекът. 

Побойниците се спогледали и току…:

- Ае, заек, ти що си без шапка бе?! – и отново пердах. 

Защо си описваме вицове ли?

Защото какво друго ни остана?

Четем през днешния ден, че Министерство на вътрешните работи ще охранява всички териториални поделения на Държавната организация за бежанците. Демек, всички бежански центрове. 

И настана писък: за какво ще хабите запас да ги охранявате? И тук, несъмнено, намекът е, че би трябвало да ги изхвърлят, да ги върнат назад – кой в гражданската война, от която е пристигнал, кой да го дадат на талибаните, кой – на религиозната полиция. Да се оправят, дет се вика, кой както може. Дреме му на Ганя. Ганя, несъмнено, е знаменит с богатството си гостолюбие, само че това е друга тематика.

Защо ги били охранявали? Ще направя едно обосновано съмнение: с цел да се поуспокои изкуственият боязън, който се сътвори предизборно. На едни хора им замириса на Магнитски, замириса им на избори, замириса им на пътни карти, на други им подредиха от североизток да не стопират да клатят стабилността, всички дружно скочиха с главата напред (да се чуди човек по какъв начин сякаш политически врагове могат да са по този начин задружни!) да викат, че бежанците ще ни изядат. 

Хората и от Министерство на вътрешните работи, и от центровете се пробваха да обяснят, че няма напрежение, а е имало един единствен изолиран случай от частен темперамент, обвързван с момиче. Пуберска работа. Такива се случват всеки ден по улиците сред чисто бели българчета и всички се вършат на невидели и нечули. Тук обаче на политмайсторите им пристигна на волето, че едни от участниците са от Близкия Изток и забъркаха манджата със страховете. 

И се почна плач: „ Защо няма кой да ги пази тези? Защо никой не ги охранява? “

Сложиха им… да има кой да ги охранява. Сега се почна: „ Защо хабите запас да ги охранявате? Вместо да се употребяват служителите на реда за значимите проблеми, ще пазят имигрантите? “

… а в този момент де…

- Ае, заек, ти що си без шапка бе?! – и отново пердах. 

Иначе, аз съм склонен, че служителите на реда имат по-важна работа от това да пазят тия центрове и че се отклонява запас, необходим другаде. Още, когато стартира подправената нервност, се сетих, че ще има прахосване на запас единствено и единствено „ мир да има “ и „ да вземат да млъкнат тия “, само че уви… ни едното, ни другото. 

***

Години се ревеше по линия „ Едно време беше по-добре, имаше гратис обучение “.

Направиха гратис висшето обучение, почти същите започнаха да се оплакват, че в този момент куцо, кьораво и сакато щяло да се юрне да приключва и ще падне равнището на образованието

Е, хубаво де, а преди, като беше гратис, не му беше паднало „ равнището “? 

Не!!!!! Преди беше по-добре!

Е, по какъв начин по този начин?

Трай бе, соросоид! 

***

Направиха билетите за градския превоз в София безвъзмездни за деца до 14 години… отново тълпата – недоволна. 

Що единствено за до 14, а не и над 14? 

Човек ще си каже, че са им лишили нещо, а не са им дали нещо. Сякаш до момента е било гратис за всички и в този момент, надали не, са орязали на по-големите. 

Искаха гратис да пътуват децата, дадоха им гратис пътешестване за децата. И отново „ що си без шапка “. 

Аз не виждам „ приемливи “ резултати от които и да е и каквито и да е избори за тази част от популацията на планетата, която населява тези 111 000 km². 

Кой ще ги „ задоволи “? Освен, несъмнено, Мутрофанката. Да ѝ дадат напряко ръчно да ръководи, стига с тези проксита, та да е удовлетворен електоралният субект, че чичо цар от московията го е взел под крилото – че тогава и несгодите дори ще са му сладки и няма да смее да се оплаква, животът най-сетне ще си потече по мед и мàсло и ще има боза за шесстинки и Белене за тия, дет мноо знаят! 

______________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР