Налагането на ограничителни мерки от здравните власти, с цел защита

...
Налагането на ограничителни мерки от здравните власти, с цел защита
Коментари Харесай

Манолова: Настояваме министърът на туризма да обяви как ще компенсира бранша

" Налагането на ограничаващи ограничения от здравните управляващи, за отбрана на обществения интерес и здравето на хората, би трябвало да бъде съпроводено по едно и също време с даване на ограничения за отбрана на туристическия отрасъл, който ще бъде тежко обиден ". Това сподели в Народното събрание Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

" Не би трябвало да има нито една мярка, която да лимитира бизнеса и против която да не стоят ограничения за поддръжка. Настояваме министърът на туризма да разгласи още на 7 септември, когато се чака да бъдат задействани първите ограничения, по какъв метод българската страна ще поддържа туристическия отрасъл ", съобщи тя

Маналова добави, че те са подготвили съответни оферти за поддръжка.

" Предлагаме да бъдат обезщетени до 90% от непрекъснатите разноски на предприятията, които са понижили своя оборот с повече от 30% ", добави тя.

Живко Табаков показа ограниченията за поддръжка на туристическия отрасъл.

" Искаме да се отделят към 110 млн. лева за обезщетения в бранш туризъм. 75 млн. лева безплатни средства, които ще компенсират закрепените и променливи разноски. И 25 млн. за вдишване на покриване на над 300 000 ПСР тестванията за туристи ", уточни Табаков.

Той добави, че от ИБГНИ желаят да се даде еднократна помощ и на екскурзоводите и планинските водачи, като за задачата са поискали да се заделят още 6 млн. лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР