Наказателното преследване срещу журналиста от Медуза Иван Голунов е прекратено

...
Наказателното преследване срещу журналиста от Медуза Иван Голунов е прекратено
Коментари Харесай

В Русия снеха обвиненията и освободиха разследващия журналист Голунов

Наказателното гонене против журналиста от " Медуза " Иван Голунов е прекъснато заради неналичието на доказателства за осъществено от него закононарушение. Това разгласи съветският вътрешен министър Владимир Колоколцев, представен от съветските медии.

Това стана след мощен отпор от страна на съветската общност .

Голунов, който е проверяващ публицист, беше упрекнат в търговия с опиати, само че юристите му обявиха, че опиатите са били подхвърлени от управляващите.
 Известен проверяващ публицист задържан в Русия
Известен проверяващ публицист задържан в Русия

Повдигнаха му обвинявания за търговия с опиати

Руските вестници се сплотиха в рядка обществена проява на поддръжка за Голунов.

Решението за освобождението на Голунов е било взето след излизането на резултатите от биологичните, криминалистическите, пръстовите и генетичните проучвания, разясни вътрешният министър.

" Днес Голунов ще бъде освободен от домакински арест, а обвиняванията бяха снети ", добави Колоколцев.

Служителите на полицията, които арестуваха журналиста, са били уволнени след инспекцията на законността на дейностите им, посочи вътрешният министър, отбелязвайки, че материалите от вътрешното следствие от отдела за сигурност на Министерство на вътрешните работи към този момент са били изпратени на Следствения комитет.

Освен това Колоколцев има намерение да ходатайства пред президента Путин за уволнението на полицейския шеф Андрей Пучков , който заема върховен пост в полицията в Москва, както и за уволнението на началника на отдел " Наркотици " към московската полиция Юрий Девяткин.
 Руските управляващи изфабрикували уликите против Голунов, надигна се вълна от отвращение
Руските управляващи изфабрикували уликите против Голунов, надигна се вълна от отвращение

Множество акции в негова поддръжка....

Иван Голунов беше арестуван в центъра на Москва на 6 юни. Както разгласи полицията, по време на претършуване у него е било намерено наркотичното вещество мефедрон, а при обиска в жилището му - кокаин. От московската полиция допълниха, че журналистът се ревизира за участие в формация, занимаваща се с продажба на опиати в Москва и региона.

Наред със известието за задържането на журналиста, съветската полиция разгласява фотоси, за които твърдеше, че са направени в жилището му. Но по-късно се оказа, че с Голунов е обвързвана единствено една фотография , а останалите се отнасят до следствието на случая с продажбата на опиати. Полицията изясни объркването с неточност на чиновник и започнаха служебна инспекция по този въпрос.

36-годишният Голунов е публицист на свободна процедура, който работи за опозиционния уеб страницата " Медуза ", чието седалище е в Латвия.

Неговият арест, по време на който е бил обичай, провокира обвинявания, че управляващите се пробват да затворят устата на журналиста и да подтиснат свободата на медиите .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР