Наказателноправният отговор на престъпленията срещу околната среда е от ключово

...
Наказателноправният отговор на престъпленията срещу околната среда е от ключово
Коментари Харесай

Защита на околната среда чрез наказателно право, обсъждат министрите на правосъдието на ЕС на съвета в Люксембург

Наказателноправният отговор на закононарушенията против околната среда е от основно значение в подтекста на климатичните проблеми, рисковете от световното стопляне и утежняване на изискванията на живот.

Това съобщи министърът на правораздаването Надежда Йорданова по време на съвещанието на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “, част „ Правосъдие “ през днешния ден в Люксембург.

Тя добави, че България поддържа частичния общ метод на Съвета по новата инструкция за отбрана на околната среда посредством наказателно право. “Това визира всеки един от нас – това са закононарушения, които вредят на въздуха, който дишаме, земята, по която вървим, водата, която пием. Засяга и стопанската система, и доста бизнеси ”, сподели Йорданова.Важна стъпка напред е приемането на главните сформира на закононарушенията, както и договарянето на пропорционални наказания съгласно тежестта на незаконните похищения против обектите на отбрана в новата Директива. Нужно е да се реализира и единодушие при хармонизиране на глобите на юридическите лица.

Съветът одобри още непълен общ метод по Директивата, както и съответните Регламенти, уреждащи антитерористичния указател и работата на взаимните екипи за следствие при координацията на Евроюст.

Министърът Йорданова организира среща по-късно през днешния ден и с ръководителя на Съда на Европейски Съюз Куун Ленартс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР