Наказателният кодекс у нас е като швейцарско сирене - пробит

...
Наказателният кодекс у нас е като швейцарско сирене - пробит
Коментари Харесай

Георги Близнашки: НК е като швейцарско сирене - пробит отвсякъде и не върши работа.

Наказателният кодекс у нас е като швейцарско сирене - продънен отвред и не прави работа.

Българската Конституция не е беззащитна и обществото не е изгубило интерес към нея . Ако не се реализира голямо национално изпитание за неприятните диалози за Конституцията, идната Конституция няма да бъде демократична, а ще бъде властническа.

Това съобщи някогашният длъжностен министър председател ( 6 август -7 ноември 2014 година ) проф. Георги Близнашки на конференция " Авторитаризъм и конституционализъм ". Тя се организира в СУ " Свети Климент Охридски " във връзка 28-та годишнина от приемането на Конституцията на Република България от 1991 година
 Цацаров желае промени в Наказателен кодекс за битка с корупцията
Цацаров желае промени в Наказателен кодекс за битка с корупцията

В страната има региони, в които липсват правосъдни медици

Проф. Близнашки недоволства, че в България няма актуализиране на Гражданския кодекс, Наказателния кодекс и на Закон за печата .

" Наказателния т кодекс в страната ни е като швейцарско сирене - продънен отвред и никаква работа не прави ", подлага на критика той.
 Патриотите желаят промени в Наказателен кодекс за неизбежната самозащита Обновена
Патриотите желаят промени в Наказателен кодекс за неизбежната самозащита

Предлагаме ви отбрана на живота, посочи водачът на НФСБ

Конституцията от 1991 година е първата посткомунистическа конституция. Тя е върховен акт, основан с капацитета на българското общество. Нашата Конституция е дело на българското общество и неговия личен капацитет, уточни проф. Близнашки.

" Българската конституция е такава, каквато ние си я представяхме, че би трябвало да бъде . Българската конституция е най-хубавата конституция в цяла Източна Европа ", посочи някогашният длъжностен министър председател.

Според някогашния длъжностен министър председател имаме голям проблем с политическите партии, а не с Конституцията . Проф. Близнашки уточни, че президентът не би трябвало да заема страна в политическия конфликт а би трябвало да успокоя пристрастеностите и да насочва вниманието на обществото в вярната посока .

Той разяснява и правосъдната промяна. Според него се води грозна игра с България през последните години и би трябвало да се завърши с мониторинга на Еврокомисията за правосъдната ни система. " Н е могат да идват отчети, писани от странни служители ", акцентира някогашният длъжностен министър председател и конституционалист.

Проф. Близнашки означи, че в наши дни офанзивите против Конституцията се засивалват и се организират по друг метод . На днешния ден, в който се отбелязва 28-мата годишнина от приемането на Конституцията на Република България от 1991 година в нито един от главните вестници на страната нямало нито ред, че става дума за годишнината на Конституцията. Според проф. Близнашки това било единствено началото.

Той уточни, че другият голям проблем е, че върви заплашителен развой с проверката на новата история .

Живеем в сложни времена и заради тази причина ще се направи сериозна полемика, пред които е изправена демокрацията в България, изясни проф. Близнашки. По думите му и у нас, и в Европа се сгъстяват облаците над демокрацията и демократичните полезности .

Заместник-ректорът на СУ проф. Мария Стойчева посочи, че през днешния ден е денят, в който се навършват 28 години от приемането на Конституцията на Република България от 1991 година За нея е изключително значимо, че конфернецията се организира в подтекста на една забележима обществена активност на Кръжока по конституционно право към Юридическия факултет, в която Конситутцията ни е била сложена в подтекста на разглеждането на други значими Конституции в Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР