Наказателен вот заради провала на две НСМая Манолова изпадна от

...
Наказателен вот заради провала на две НСМая Манолова изпадна от
Коментари Харесай

Народът разлюби протестърските партии

Наказателен избор поради неуспеха на две Народно събрание
Мая Манолова изпадна от Народното събрание, Има Такъв Народ от първа позиция, падна до пета, Христо Иванов ще има едвам 20 депутати

Българска социалистическа партия не съумяха да подобрят резултата си

Народът разлюби протестърските партии и на вчерашните парламентарни избори и трите обединения от 45-ото и 46-ото Народно събрание имат пагубен спад на гласове. Най-тежка и загубата за компанията Мая Манолова- отровното дуо Хаджигенов-Бабикян и Татяна Дончева, които не съумяха да прескочат четирипроцентната преграда и останаха отвън Народното събрание.

“Има подобен народ” на Слави Трифонов от първа мощ в 46-ото Народно събрание с 64 депутати, в 47-ото Народно събрание е пета политическа мощ с 24 депутати. Нерадостна е и ориста на “Демократична България”. Коалицията е стопила доверието на гласоподавателите и вместо предходните 34 депутати, в този момент ще има най-много 20 представители в Народно събрание.

Според социолози забележителният срив на гласовете, подадени за протестърските партии се дължи на углавен избор, провокиран от неуспеха в предходните два Народното събрание и невъзможността да се сформира държавно управление.

90% от гласувалите през юли за ГЕРБ и на тези избори са създали същия избор. 1% пък този път са предпочели Българска социалистическа партия, а 4% са дали гласа си за Политическа партия, сочат данните на “Галъп интернешънъл”. 50% от гласувалите за Има Такъв Народ през юли още веднъж са дали гласа си за партията на Слави Трифонов. ГЕРБ този път са предпочели 7% от някогашните поддръжници на Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия - 4%, Политическа партия - цели 33%, Демократична България и Движение за права и свободи - по 1%, Демократична България този път са предпочели 1% от гласувалите за ГЕРБ през юли, същата е обстановката и при Има Такъв Народ и Движение за права и свободи - по 1%, 83% от гласувалите за Българска социалистическа партия през юли още веднъж са дали гласа си за социалистите, 11% - за Политическа партия, а по 1% - за Демократична България, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи. 60% от от гласувалите за “Демократична България” през юли още веднъж са дали гласа си за тях, до момента в който 3% са се преориентирали към ГЕРБ, 29% - към Политическа партия, 2% - към Има Такъв Народ, а по 1% - към Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия не съумяха да подобрят резултата си от 46-ото Народно събрание и в този момент още веднъж ще имат същия брой депутати. Партията е разграничена на два лагера. Единият - зад председателката Корнелия Нинова укорява Румен Радев, че посредством основаването на плана “Продължаваме промяната” е обезкървил Българска социалистическа партия, изпомпвайки гласове от столетницата. Лагерът “анти-Нинова” упреква председателската, че е вкарала партията в задънена улица, че я е трансформирала в беззъба съпротива и отливът на гласове е законосъобразен.

От Българска социалистическа партия увериха, че няма да играят “на всяка цена” и биха дали поддръжка единствено за държавно управление, което ще поддържа главните хрумвания в програмата на социалистическата партия.

Според Драгомир Стойнев за тях е значима политиката, която ще се следва, а не да се потегля към независимо сформиране на държавно управление от някоя от партиите с 60 и няколко депутати.

По мотив бъдещото държавно управление, Стойнев отговори: “Нека да забележим и окончателните резултати. Какво държавно управление ще се сформира зависи от парламентарното болшинство и на база политики и по какъв начин другите партии виждат решаването на проблемите на българските граждани”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР