Наказанията за престъпления по членове от Наказателния кодекс, свързани с

...
Наказанията за престъпления по членове от Наказателния кодекс, свързани с
Коментари Харесай

Путин въведе доживотен затвор за държавна измяна. Москва обясни новата ракетна атака

Наказанията за закононарушения по членове от Наказателния кодекс, свързани с тероризма, също бяха увеличени. По-конкретно, по членовете за терористични актове и бойкот оптималното наказване е увеличено на 20 години, а по члена за подкрепяне на терористични действия минималният предел на наказването за рекрутиране или присъединяване в терористични закононарушения е повишен на седем години.

Освен това Путин подписа закон, с който се вкарва наказателна отговорност за " оказване на подпомагане при осъществяването на решения " на интернационалните органи, които Русия счита за противозаконни. Това се отнася по-специално до заповедта за арест на Путин, издадена от Международния углавен съд.

Такова " подпомагане " при гонене на длъжностни лица, военни или доброволци се санкционира с санкция до един милион рубли или отнемане от независимост до пет години.

Путин също по този начин подписа закон с който се дава статут на ветерани на тези, които са се сражавали в Донбас от 2014 година насам, и за доброволците, които са взели участие в бойните дейности от 24 февруари 2022 година насам.

Същевременно съветското министерство на защитата съобщи, че неговите стратегически бомбардировачи нощес са направили високоточни ракетни удари по украински аварийни подразделения, с цел да им попречи да доближат фронтовата линия, съобщи Ройтерс.

Украинските управляващи оповестиха, че в следствие от офанзивите, които бяха първите широкомащабни съветски въздушни удари от съвсем два месеца, са починали минимум 19 души. По думите им измежду жертвите има няколко деца, които са починали в резултат на удари по жилищни здания.

Руското министерство на защитата, което отхвърля съзнателно да взема на прицел цивилни, съобщи, че задачата на ударите е била да се попречи на Украйна - която твърди, че е подготвена да стартира контранастъпление против съветските сили - да трансферира аварийни сили на фронтовата линия.

" Снощи съветските Военновъздушни сили направиха групов ракетен удар с далекобойни високоточни оръжия по обекти за краткотрайно разполагане на аварийни подразделения на украинската войска ", съобщи на конференция представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков. " Целта на удара беше реализирана. Всички взети на прицел обекти бяха изумени. Напредъкът на вражеските запаси към зоните на бойни дейности беше осуетен ", добави Конашенков.

Украинските въоръжени сили обявиха, че са свалили 21 от 23-те крилати ракети, изстреляни от Русия.

Междувременно стана известно, че съветският генерал-полковник Михаил Мизинцев, който бе глобен от Запада и наименуван " Касапина от Мариупол " поради ролята си във войната в Украйна, е бил отхвърлен от поста заместник-министър на защитата на Русия, заяви Ройтерс представена от Българска телеграфна агенция.

Мизинцев провежда обсадата на украинския град Мариупол в първите месеци на войната предходната година. През септември той бе назначен за заместник-министър на защитата, отговарящ за логистиката и доставките.

Налагайки наказания против съветския боен през юни предходната година, Европейският съюз го назова " Касапина от Мариупол " и съобщи, че той е виновен за нечовешката блокада на опустошения украински град, който Москва твърди, че сега възвръща.

За отстраняването му оповестиха съветският боен блогър Александър Сладков и новинарският уебсайт РБК. Нито един от тях обаче не даде пояснение за какво се е стигнало до неговото премахване.

Руското министерство на защитата не отговори на запитването за коментар, а Кремъл съобщи, че не може да каже нищо по тематиката и препрати въпроса още веднъж към ведомството, отбелязва Ройтерс.

Президентът Владимир Путин постоянно пренарежда военното управление без никакво пояснение. През януари началникът на Генералния щаб на съветските сили Валерий Герасимов размени Сергей Суровикин в управлението на това, което Русия назовава " специфична военна интервенция ", напомня организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР