Наказанието на Руската федерация по лека атлетика за беше удължено

...
Наказанието на Руската федерация по лека атлетика за беше удължено
Коментари Харесай

Допинг наказанието на руската атлетика беше удължено с още година

Наказанието на Руската федерация по лека атлетика за беше удължено с още една година. Това стана на гласоподаване на съвещание на Световната федерация по лека атлетика (IAAF). Санкцията на Русия беше въведена през ноември 2015 година и продължава към този момент седма година.

Световната атлетика заяви, че 126 федерации са дали своят вот за удължение на наказването, 18 са били срещу, а общо 34 са се въздържали.

След гласуването наблюдаващият напредъка на Русия Руне Андерсен изнесе отчет, в който разказа, че в страната към този момент има " нова просвета ". Бяха изказани и плахи похвали за промените.

В момента федерацията на Русия има ново управление, откакто някогашният президент Дмитрий Шляхтин и четирима представители получиха доживотни санкции за възпрепятстване на антидопингово следствие, както и показване на подправени медицински документи.

Преди този случай Русия се надяваше глобата ѝ да бъде свалена още през 2019 година, само че вместо това се стигна до опасност за мястото на страната в международната атлетика.

" Руската атлетика реализира постоянен прогрес към осъществяването на изискванията, сложени за възобновяване му в участие в международната атлетика, написа Андерсен в отчета си и продължава: Работната група в действителност счита, че тези промени отразяват нова просвета, която нормално се стреми да отхвърли допинг практиките от предишното и да се ангажира да продължи напред. "

От IAAF допълват, че към момента има структури в Русия, които са устойчиви на измененията.

По време на олимпийските игри в Токио Русия получи право да изпрати 10 лекоатлети.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР