Наказание от 2 години „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен

...
Наказание от 2 години „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен
Коментари Харесай

Присъда за жена, причинила смърт на пътя

Наказание от 2 години „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период наложи Окръжен съд на 29-годишна жена за породена по несъобразителност гибел на пътя. Съдът я лиши и от право да ръководят моторно транспортно средство за период от 3 години.

Подсъдимата Ваня В. беше приета за отговорна, че на 8 декември 2016 година по пътя от Добрич за Генерал Тошево, в региона на Т-образно кръстовище за село Царевец, при ръководство на лек автомобил, е нарушила едно от разпоредбите за придвижване по пътищата и е предизвикала гибелта на 47-годишен мъж, както и две междинни телесни повреди на неговата 18-годишна щерка.

Подсъдимата се движела зад колата на потърпевшите, само че заради къса отдалеченост не съумяла да понижи в точния момент скоростта и се блъснала в спрелия на кръстовището автомобил. От удара колата на пострадалите навлязла в лентата за насрещно придвижване, където се блъснала челно в товарен автомобил.

Съдът одобри, че младата жена е нарушила законова наредба, която задължава водачите на МПС да се движат на такова разстояние от движещото се пред тях друго транспортно средство, че да могат да избегнат удряне в него, когато то понижи скоростта или спре внезапно. Делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, дамата призна напълно виновността си и изрази страдание за случилото се.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР