Наказание от 15 години лишаване от свобода наложи съдът на

...
Наказание от 15 години лишаване от свобода наложи съдът на
Коментари Харесай

10 г. затвор за Борислав, убил зам-кметицата на Кричим

Наказание от 15 години отнемане от независимост наложи съдът на Борислав Писачев, който умъртви зам.-кметицата на Кричим и фамилията й в тежка злополука преди година и половина. След признания и даване на обстоятелства по случая от страна на Писачев, наказването се редуцира в размер на 10 години отнемане от независимост. Той се лишава и от правото да кара в период от 13 години.

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимия за отговорен, че при ръководство на товарния си автомобил „ Фолксваген “ на 24 декември 2017 година, е нарушил разпоредбите за придвижване и е провокирал гибелта на зам.кметицата, брачна половинка й и двете им деца. Взима се под внимание, че Борислав е предизвикал кървавия случай след приложимост амфетамин и кокаин.



„ В момента Писачев е с мярка за неотклонение „ парична гаранция “ от 10 000 лв.. Съдът е задължен да се произнесе и за мярката, както се произнесе за присъдата. Ще апелираме тя да бъде сменена с най-тежката мярка „ задържане под стража “, съобщи юрист Сузана Алекова за " Марица ".

Присъдата на подсъдимия предстои на обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР