Наистина сме щастливи от резултата от гласуването, и от това,

...
Наистина сме щастливи от резултата от гласуването, и от това,
Коментари Харесай

Еднополовите двойки в Швейцария ще могат да сключват брак от 1 юли 2022 г

" Наистина сме щастливи от резултата от гласуването, и от това, че в този момент той става част от закон ", съобщи съпредседателят на акцията " Брак за всички " Мария декор Канел, представена от Ройтерс.

Почти 2/3 от популацията на страната гласоподава в поддръжка на еднополовите бракове на общонационален референдум на 26 септември. С оглед на преобладаващия резултат министърът на правораздаването и полицията Карин Келер-Зуттер пристъпи към бързо използване на резултата от гласуването.

Изменението на Гражданския кодекс значи, че от 1 юли еднополовите двойки ще могат да подписват брак и да преобразуват записаното си партньорство в брак. За преобразуването на партньорството в брак ще бъде задоволителна взаимна декларация пред длъжностното лице, съобщи БГНЕС.

" Ние се борим за тъждество сред браковете от 30 години и резултатът от референдума е исторически миг ", добави Фон Канел.Швейцария е една от последните страни в Западна Европа, която легализира еднополовите бракове. Очаква се останалата част от изменението, в това число асистираната репродуктивна технология за еднополови двойки, да влезе в действие шест месеца по-късно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР