Наистина с промените в Закона за здравното осигуряване от август

...
Наистина с промените в Закона за здравното осигуряване от август
Коментари Харесай

Съветникът на здравния министър: Оставките в НЗОК оставиха странен привкус

" Наистина с измененията в Закона за здравното обезпечаване от август на подуправителя на НЗОК бяха изменени и прецизирани функционалностите. Той няма опция, с изключение на в случаите, в които замества шефа, да управлява Здравната каса. Ние не се тормозим от тези частни случаи. Позицията ни е, че изборите, които идват от Народното събрание, да са на хора с малко по-добра биография ", разяснява пред bTV съветникът на министъра на опазването на здравето доцент Антон Тонев.

„ За НЗОК постоянно споделят – това са държавни пари. Не, това са нашите пари. Това е социална институция, която управлява по какъв начин парите се харчат. Искаме да избираме управленци, които имат задоволително заем на доверие в обществото ", добави той.

„ Говорим за човек, който е управлявал огромна болница, за която и ваши кореспонденти направиха забавни репортажи за дейности, които не са в регламента. Мавров е бил в ръководството на служебното Министерство на здравеопазването. Едно от нещата, с които ще бъде запомнено то, е, че се пренареди поръчката за медицински хеликоптери и тя се забави с една година. Той е взел участие в този екип. Колеги от Министерство на здравеопазването споделят, че той е имал въздействие при вземането на решенията ", добави Тонев.

„ Оставките оставиха леко чудноват привкус, тъй като не е ясно по какъв начин ще бъде задействана процедурата. При подадените оставки – кой ще ръководи НЗОК? Оставките би трябвало да бъдат гласувани от Народното събрание. След гласуването на оставките завършват пълномощията. Ако не бъдат гласувани, не може да стартира нова процедура, а НЗОК не може да остане без шеф. Народното събрание би трябвало да излезе със незабавна смяна на закона. Решение би било оставките да се подадат стъпаловидно - първо едната и след това другата. Така ще има настоящ титуляр. Това е закъсняло предложение, тъй като има " съединен " сюжет по време на срещата сред водачите ", посочи съветникът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР