Наистина обединени. Това ще бъде мотото на кампанията на ректора

...
Наистина обединени. Това ще бъде мотото на кампанията на ректора
Коментари Харесай

ГОРЕЩА ТЕМА! Съмишленици на проф. Герджиков: Той е обратното на Радев - диалогичен обединител на нацията

Наистина обединени. Това ще бъде мотото на акцията на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който беше повдигнат от Инициативен комитет дружно с полковник Невяна Митева.

" Наистина обединени са думи, които се споделят по време на избори, обаче след това не се стига до това обединяване. Хората, които ще поддържат проф. Герджиков, сме уверени, че е време за напълно различен метод на говорене в политическия живот ", съобщи ректорът на Националната художествена академия проф. Георги Янков пред България он еър.

Той акцентира, че проф. Герджиков е академик и ерудит, който се е потвърдил и като админ.

" Да ръководиш най-голямото висше образователно заведение в Българя е много комплицирана задача. Беше определен и за ръководител на ректорите, той е диалогичен човек ", посочи проф. Янков.
свързани новини136131преди 13 часа
По думите му един от другите кандидат-президенти - Лозан Панов, е образован и заслужен човек, а обстановката се е трансформирала ненадейно.

" Преди 10 дни надали не нямаше от кое място да се появят почтени кандидатури против тази на ген. Радев. Сега виждаме три съществени, те трансформират какво ще се получи на президентските избори. Появиха се хора, които са тъкмо това, което Румен не е ", акцентира проф. Янков.

Преподавателят в Минно-геоложкия университет проф. Вили Лилков счита, че актуалният президент не е съумял да извърши конституционните си отговорности.

" Той подпали войната, само че не съумя да сглоби мира. Беше в основата на митингите, в основата на разединението, което се случи на улицата. Впоследствие не съумя да реализира мира. С кандидатурата на проф. Герджиков желаеме да реализираме същинско обединяване. Дошло е време в действителност да изберем президент, който въплъщава обединяването на нацията ", съобщи той.

Двамата представителите на Инициативния комитет са на мнение, че проф. Герджиков добре се оправя с компроматите, реагира в точния момент и се държи почтено, без да прекосява границата на положителния звук и образование. Той би трябвало да бъде над компроматите и неприятния звук, уверени са те.

" Има невероятното качество да слуша. Действително доста внимава в това, което се споделя и се пробва да го разбере. Този човек е в положение с невероятната си диалогичност да реализира консенсус сред политическите сили ", означи проф. Лилков.

Той призна, че е останал изумен от речта на полк. Митева пред Инициативния комитет. Говорила е за семейство, за брачен партньор, за Бог, за татковина, за спорт и за добротворчество.

" За мен тя е необикновено попадение на проф. Герджиков и ще извърши със смисъл функционалността на вицепрезидент. Тя е с невероятна кариера в спорта, участник на Олимпиадата в Сеул ", акцентира проф. Лилков.

И настоя, че не може в Инициативния комитет на Румен да има 27 сътрудници на Държавна сигурност.

" Това е знак на настоящия президент, който споделя: Давам висока оценка на мракобесните служби на Държавна сигурност. Този човек дава цялостна оценка на тъмен интервал в нашата история ", уточни проф. Лилков.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР