Наистина - никой за нас не е над закона! Днес

...
Наистина - никой за нас не е над закона! Днес
Коментари Харесай

Гешев се закани да доказва, че никой не е над закона

" Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за следващ път! ". Това написа в Туитър основният прокурор Иван Гешев във връзка позицията, с която посолството на Съединени американски щати у нас поддържа митингите против държавното управление и самия Гешев. Прочитът на Гешев на позицията е, че Съединени американски щати поддържа дейностите му. В същото време в нея се показва поддръжка за митингите в страната, чиито съществени претенции са оставка на държавното управление и на основния прокурор.

От написаното от основния прокурор не се схваща тъкмо по какъв начин прокуратурата ще покаже през днешния ден на всички българи, че никой не е над закона, само че думите му звучат като анонс за поредна акция или арест. Малко след обявата на Гешев от прокуратурата оповестиха, че представителят на основния прокурор Сийка Милева ще направи изказване в Съдебната палата.

" Всяка нация заслужава правосъдна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние поддържаме българския народ в устрема му за повишение на доверието в демократичната система и поощряване на върховенството на закона в България ", написа посолоството в понеделник вечерта.

Гешев обаче видя поддръжка за личните си дейности и благодари на " сътрудниците ни от Съединените щати и посолството им в България за поддръжката за върховенството на закона и безкомпромисните дейности на прокуратурата ".

От ГЕРБ също направиха собствен прочит на позицията на посолството. Основната теза на ръководещата партия явно ще бъде, че думите " никой не е над закона " са за президента Румен Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР