Наградите БРИТ ще бъдат раздадени довечера на церемония в “02

...
Наградите БРИТ ще бъдат раздадени довечера на церемония в “02
Коментари Харесай

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Наградите БРИТ ще бъдат раздадени тази вечер на гала в “02 Арина” в Лондон, оповестиха Ройтерс и Франс прес.

Певицата Дуа Липа води с пет номинации за премиите БРИТ. С четири номинации за влиятелните музикални оценки, считани за английския еквивалент на “Грами”, е артистът и създател на песни Ед Шийран.

Дуа Липа е номинирана в категориите за най-хубава английска изпълнителка, пробив, най-хубав английски албум за “Dua Lipa” и най-хубав английски сингъл и видео за “New Rules”.

В категорията за най-хубава английска изпълнителка с изключение на Дуа Липа с номинации са Палома Фейт, Кейт Темпест, Джеси Уеър и Лора Марлинг.

Ед Шийран е номиниран в четири категории – за най-хубав английски реализатор, най-хубав английски албум за “:” (Divide) и най-хубави английски сингъл и видео за “Shape of You”.

Шийран – повторен победител в тази категория, ще се съревновава за наградата за най-хубав английски реализатор с Лиъм Галахър, Лойл Карнър, Раг ен Боун Ман и Стормзи.

Освен Дуа Липа и Ед Шийран, в категорията за най-хубав английски албум са номинирани Джей Хъс за “Common Sense”, Раг ен Боун Ман за “Human” и Стормзи за “Gang Signs & Prayer”.

Наградата за най-хубава английска група ще си оспорват “Улф Алис”, “Горилаз”, “Лондон грамар”, “Екс Екс” и “Роял блъд”.

С номинации за най-хубава интернационална изпълнителка са Тейлър Суифт, Лорд, Бьорк, Пинк и Алиша Кийс.

Носителят на наградата за най-хубав интернационален реализатор ще бъде определен всред Кендрик Ламар, Чайлдиш Гамбино, Дрейк, Бек и диджей Калед.

В категорията за най-хубава интернационална група са номинирани “Фу файтърс”, “Аркейд файър”, “Ел Си Ди Саундсистъм”, “Хейм” и “Килърс”.

Предварително оповестената носителка на оценката “Изборът на критиците” е певицата Джорджа Смит.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР