Наградиха военен, предпазил жена от ограбване. Началникът на отбраната ген.

...
Наградиха военен, предпазил жена от ограбване. Началникът на отбраната ген.
Коментари Харесай

Наградиха военен, предпазил жена от ограбване

Наградиха боен, предпазил жена от плячкосване. Началникът на защитата ген. Андрей Боцев отличи старши сержант Цвятко Делков от 61-ва Стрямска механизирана бригада , оповестиха от Министерството на защитата.

" Казват, ориста обича смелите. Като шеф на защитата ще прибавя - Българската войска обича смелите си и почтени воини! ", сподели ген. Боцев по време на церемонията за награждаването на старши сержант Делков.
 Военен отбрани дама от кражба в центъра на Карлово
Военен отбрани дама от кражба в центъра на Карлово

Военнослужещ от Сухопътните войски предотврати закононарушение

" Военната специалност е освен влиятелна и в нея би трябвало да се потвърждаваме непрекъснато, само че за всеки от нас тя е задача ! Трябва да изпълняваме своите отговорности, да поддържаме висок морал, военен дух и подготовка, тъй че във всеки един миг да сме готови за всяка обстановка ", сподели ген. Боцев.

Старши сержант Делков получи бинокъл Б8x30 в наличието на висшия команден състав на Българската войска. Генерал Боцев пожела на старши сержант Делков да продължава да популяризира Българската войска и да издига нейния престиж. " За мен това е най-нормална човешка постъпка ", сподели отличеният военнослужещ. " Не би трябвало да бъдем пасивни без значение дали сме под пагон, или сме цивилни жители ", съобщи старши сержант Делков.

Старши сержант Цвятко Делков е на работа в 61-ва Стрямска механизирана бригада от 1999 година По време на домакински отпуск, на 9 август 2019 година към 12.00 ч. по обяд в град Карлово, той чува крясъци за помощ от беззащитна жена, която преди малко е била ограбена. Военнослужещият реагира неотложно и съумява да догони крадеца и да го задържи до идването на служителите на реда.

С бързата си реакция старши сержант Цвятко Делков на процедура съумява да попречи на крадеца да съобщи на своите съучастници откраднатите персонални движимости, документи и портфейл на пострадалата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР