Наградиха участниците в конкурса за послание за Пилон Рожен“15Днес в

...
Наградиха участниците в конкурса за послание за Пилон Рожен“15Днес в
Коментари Харесай

Наградиха участниците в конкурса за послание за Пилон „Рожен“

Наградиха участниците в състезанието за обръщение за Пилон „ Рожен “

15

Днес в Пресклуба на Българска телеграфна агенция се състоя награждаването на

Участниците в основаването на обръщение от името на област Сливен за постамента на Пилон „ Рожен “ получиха премиите си през днешния ден. Издигането на стълб с височина 111 метра за българското национално знаме на връх Рожен е общобългарска самодейност, под патронажа на президента Румен Радев, с мото: „ България заслужава! “. В постамента на пилона, представляващ голяма мраморна карта на България с контури на 28-те области на страната, на мястото на всяка област ще бъде изписано обръщение към бъдещите генерации.

По този мотив в област Сливен, под егидата на регионалния шеф Минчо Афузов и със съдействието на Регионално ръководство на образованието – Сливен и Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “, бе проведен конкурс за обръщение сред ученическите клубовете „ Млади възрожденци “. 14 клуба от цялата Сливенска област се включиха със свои послания в него. Комисия, управлявана от регионалния шеф и включваща представители на РУО – Сливен, РИМ „ Д-р Симеон Табаков “ – гр. Сливен и Областна администрация, прегледа предложенията и излъчи спечелилите.

В наличието на възпитаници от клубовете „ Млади възрожденци “ и техните ръководители, през днешния ден заместник-областният шеф Антоний Андонов връчи премиите на участниците и ги поздрави за тяхната ангажираност с родолюбивата идея. Обръщайки се към младежите, той означи, че патриотизмът е израз на поклонение пред българските корени, обичаи, персони и идеали, съкровено и откровено възприятие, което изключва показност. Той предложения младите възрожденци да посетят още веднъж Областна администрация, където за тях ще бъде проведен Ден на отворените порти.

По време на награждаването стана ясно също, че особено за клубовете „ Млади възрожденци “ Областна администрация Сливен ще провежда поредност от срещи с видни български историци, научни дейци и интелектуалци. „ Очевидно е, че жаждата за сходни събития е огромна, и ние ще се постараем да дадем на децата още забавни срещи и общувания “, разяснява след награждаването заместник-областният шеф Антоний Андонов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР