Награди за култура в навечерието на 24 май. Президентът удостои

...
Награди за култура в навечерието на 24 май. Президентът удостои
Коментари Харесай

Наградената Илка Зафирова с послание към младите


Награди за просвета в навечерието на 24 май. Президентът удостои с висши държавни оценки изявени дейци - измежду тях медал " Св. св. Кирил и Методий " за актрисата Илка Зафирова. С нея се срещна Христиания Червенкова.

Мечтите не обичат да бъдат заключени – ето за какво Илка Зафирова отключва своите - изоставя френската лингвистика и се отдава на изкуството.

„ И си споделих, но какво върша тук? Като не го желая това. Не, че е неприятно да научиш език, само че аз желаех да ставам артистка “, описа Илка Зафирова.


И в киното, и в театъра играе под режисурата и в компанията на най-големите.

„ Имах шанс в дребното филми, в които съм взела участие все да работя с огромни артисти и с огромни режисьори – просто ме учеха “, добави Илка Зафирова.

На Стената на славата Илка Зафирова оставя отпечатъците си с обръщение за " Вяра "!

Театърът е огромната обич на обичаната актриса. Професионалната й кариера приключва на сцената на Малък градски спектакъл зад канала. 60 години на сцената.


„ Най-специалният, най-най-най-специалният! Мили мои сътрудници от МГТ – обичам ви и ми е доста мъчително, че доста рядко можем да се виждаме поради моята възраст “, сподели Илка.

За функциите си на театралната сцена получава Аскеер за основна женска роля и Икар за извънреден креативен принос.

Актрисата се обърна към младите: „ Да бъдат почтени, да бъдат честни и да се трудят - да не си мислят, че работите по този начин стават леко “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР